Egy hír a harmadik világból, azaz Magyarországról: már megint elromlott a felújított 3-as metró

2017 augusztus 17., csütörtök 15:04
208

Azt írja az Index több olvasó jelzése alapján, hogy 17 óra körül a Forgách utcai metrómegállónál leszállították az M3-as vonalon utazókat, mert a felújított metrószerelvény ajtaja nem zárult be rendesen, majd a metró üresen ment tovább.

Ez idén (De mit idén? Az elmúlt fél évben, sőt augusztusban!) a sokadik ilyen eset, az egyik után egy apró fakocka került elő a vezetősínből, ezért Tarlós István főpolgármester szabotázsról beszélt, és rendőrségi nyomozás is indult.

A felújító orosz Metrovagonmas korábban közölte: leváltják az eddigi vezetőt, és újat hoznak a metrójavítások irányítására. A Metrovagonmas szakemberei a BKV-val közösen éjszaki bejáratási teszteket is végeznek, amik során a vonatokat különböző üzemmódokban tesztelik.

Az M3-as vonalon közlekedő felújított metrószerelvények Budapesten, a BKK Kőér utcai telephelyén 2017. március 20-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Itthon egyelőre senki sem mondott le. Ezek szerint a felújított – egyébként költségtakarékossági okokból nem légkondicionált – szerelvények üzembe helyezését normális menetnek, sőt talán sikeresnek is tartják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt