Kósa: Jó, hogy a Momentum a Citadellán fog tüntetni Putyin látogatása ellen, mert „ha valahova nem megy Putyin, az oda”

POLITIKA
2017 augusztus 21., 15:02

Soros György kérte meg a magyar ellenzéket, hogy CEU-ügyben kezdeményezzen rendkívüli parlamenti ülést, és a Fidesz már a nyár elején jelezte, nem vesz részt olyan rendkívüli ülésen, amit „pusztán politikai habverés szándékával” javasolnak – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón, miután a Parlament rendkívüli plenáris ülése határozatképtelen lett a Fidesz-KDNP távolmaradása miatt. Az ülést a CEU és a devizahitelesek ügye miatt hívta össze az ellenzék.

link Forrás

Soros miatt foglalkoznak a CEU-val

Kósa Lajos szerint semmi értelme a jól működő felsőoktatási törvény módosításának csak azért, mert Soros Györgyöt nyugtalanítja, hogy nem tudja megcsinálni a „trükköket” a magyar felsőoktatásban. Kérdésre azt mondta, egyelőre nem akarják megváltoztatni a jogszabályt, és azt is mondta, hogy a magyar felsőoktatás nem a CEU-ról szól, az „egy marginális kérdés”. (Pedig a törvénymódosítás egyértelműen a CEU ellen született.)

Az Európai Bizottság kritikáit Kósa úgy kommentálta: a brüsszeli testület figyelmen kívül hagyja, hogy a felsőoktatás törvényi szabályozása tagállami hatáskör.

A devizahitelesekkel is Soros miatt foglalkoznak

A devizahitelesekkel kapcsolatos kérdésre Kósa azt felelte: a témát felhozó LMP egyetlen olyan csomagot nem támogatott, ami a devizahiteleseket segítette, és az LMP azért kapta maga elé „fügefalevélként” a devizahitelesek ügyét, mert valamivel el akarták fedni, hogy „ha Soros füttyent egyet, akkor ők benne vannak a parlamenti ülés kezdeményezésében”.

Ha a Ház szeptemberben akar foglalkozni a kilakoltatási moratórium kérdésével, akkor kivételes eljárásban akár két nap alatt törvényt hozhat róla – mondta. „Jól döntöttünk, hogy nem jöttünk el erre a parlamenti ülésre” – mondta Kósa. Arról is beszélt, hogy a Ház őszi rendes ülésszaka szeptember 18-án kezdődik, a Fidesz-KDNP pedig az azt megelőző héten tartja évadnyitó frakcióülését.

A baloldal betámadta a határon túliak szociális ellátását

Arra a kérdésre, hogy a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek többsége nem ért egyet a határon túli magyarok szavazati jogával és magyarországi szociális ellátásokra való jogosultságukkal, Kósa Lajos úgy reagált: a baloldal megint elővette visszataszító kampányeszközét a határon túl élő magyarok nemzethez tartozásával kapcsolatban.

Az önkormányzati dolgozók többsége nem dolgozik túl sokat

Az önkormányzati dolgozók túlmunkájával kapcsolatos érdek-képviseleti tiltakozást a Fidesz frakcióvezetője úgy kommentálta: ha a szakszervezet általánosít, akkor nincs igaza, az önkormányzatok többsége ugyanis betartja a szabályokat.

Az ellenzék nem a választási rendszer miatt sikertelen

A választási rendszer átalakítását követelő, Gulyás Márton civil aktivista által meghirdetett Közös Ország Mozgalom javaslatát firtató kérdésre Kósa azt mondta: a magyar választási rendszer demokratikus, igazságos, jó néhány más, Európában elfogadottnál is sokkal igazságosabb. Szerinte az ellenzékiek sikertelensége nem a választási szisztémából, hanem önmagukból következik.

Vona belegázolt az idősekbe

Vona Gábor Jobbik-elnök nyugdíjasokat érintő kijelentéseivel kapcsolatban (amire a Fidesz most kampányt fűz fel) Kósa Lajos azt mondta: Vona Gábor úgy belegázolt a magyar idősekbe, mint 1990 óta a demokráciában senki, de „az nem jön ki a száján, hogy (...) elnézést kér, mert a neveltetése idáig nem terjed ki”.

A Momentum tiltakozzon az erdőben Putyin ellen!

Az MTI szerint arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök újabb budapesti látogatása ellen a Momentum tiltakozást tervez a Citadellára, Kósa úgy reagált:

„Az jó hely egyébként, mert ha valahova nem megy Putyin, az oda. (...) Tiltakozhatnának a radványi sötét erdőben, az is egy jó hely, sokkal hűvösebb ráadásul, és a turistákat is kevésbé zavarja.”

Érdekes, hogy Kósa ezt mondta, hiszen amikor legutóbb, februárban idejött Putyin, az Együtt politikusai az Andrássy úton várták a Ferihegyről a Parlamenthez tartó konvoját, hogy síp- és füttykoncerttel fejezzék ki a nemtetszésüket. (Az Andrássy útra eleve azért mentek, mert bár volt érvényes területfoglalásuk a Kossuth téren, a rendőrség és a TEK szakmai, rendvédelmi, a tüntetők saját jól felfogott érdekét is mérlegelve kiszorította onnan Juhász Péteréket.) Aztán a rendőrök ott is intézkedtek: és körbe vették a pár fős csoportot, és véletlenül éppen a konvoj érkezése előtt lépett oda 10-15 rendőr Juhászhoz, hogy elkérje az iratait, vagyis pont akkor igazoltattak, amikor az autósor elhaladt a tüntetők előtt. Van ilyen.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.