Ki kell adnia az MVM-nek, mi a túróra adott félmilliárd forint közpénzt a CÖF-CÖKA-nak

politika
2017 október 01., 17:33

Az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Jobbik kérdésére kimondta, hogy a monopolhelyzetben lévő állami energiacégnek, a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek 2 héten belül ki kell adnia, mire adott a CÖF-CÖKA-nak több mint félmilliárd forint támogatást – közölte az RTL Híradó.

  • Péterfalvi Attila azt mondta, a támogatás közpénz, és az MVM törvényt sértett azzal, hogy nem adta ki az adatokat.
  • A Jobbik azt mondta, végre kiderülhet, hogy ez a pénz tiltott pártfinanszírozás-e.
  • A CÖF és az MVM nem mondott semmit.

A közpénzből működő MVM korábban többször is tagadta, hogy közpénz lett volna az, amit a CÖF-CÖKA-nak adtak, ahogy ifj. Lomnici Zoltán is, holott még maga Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is elismerte, hogy ez közpénz.

Bentzik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója
photo_camera Bentzik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója Fotó: Botos Tamás / 444

Ráadásul Bentzik Réka, az MVM sajtósának elbénázott PR-interjújából az is kiderült, hogy az MVM támogatásait, tehát ezt is az állami Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, magyarul a CÖF-CÖKA-nak nyújtott támogatás ennél közpénzebb már nem is lehetne.

A Jobbiknál és az MSZP-nél is több állami pénzből gazdálkodó CÖF-CÖKA egyébként korábban azt állította, hogy „komplettált ételek” receptjeinek kidolgozására kaptak támogatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.