Ki kell adnia az MVM-nek, mi a túróra adott félmilliárd forint közpénzt a CÖF-CÖKA-nak

2017 október 1., vasárnap 17:33
129

Az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Jobbik kérdésére kimondta, hogy a monopolhelyzetben lévő állami energiacégnek, a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek 2 héten belül ki kell adnia, mire adott a CÖF-CÖKA-nak több mint félmilliárd forint támogatást – közölte az RTL Híradó.

  • Péterfalvi Attila azt mondta, a támogatás közpénz, és az MVM törvényt sértett azzal, hogy nem adta ki az adatokat.
  • A Jobbik azt mondta, végre kiderülhet, hogy ez a pénz tiltott pártfinanszírozás-e.
  • A CÖF és az MVM nem mondott semmit.

A közpénzből működő MVM korábban többször is tagadta, hogy közpénz lett volna az, amit a CÖF-CÖKA-nak adtak, ahogy ifj. Lomnici Zoltán is, holott még maga Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is elismerte, hogy ez közpénz.

Bentzik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója Fotó: Botos Tamás / 444

Ráadásul Bentzik Réka, az MVM sajtósának elbénázott PR-interjújából az is kiderült, hogy az MVM támogatásait, tehát ezt is az állami Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, magyarul a CÖF-CÖKA-nak nyújtott támogatás ennél közpénzebb már nem is lehetne.

A Jobbiknál és az MSZP-nél is több állami pénzből gazdálkodó CÖF-CÖKA egyébként korábban azt állította, hogy „komplettált ételek” receptjeinek kidolgozására kaptak támogatást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt