Nem indulhatott ma jól Orbán Viktor napja

sport
2017 október 15., 07:31
comments 337

Váratlan helyről kapott kritikát a magyar futballfeltámadás teste-lelke, a futballakadémiai rendszer. 

„Az akadémiák, a sok-sok pénzből fenntartott akadémiák tucatárut vagy selejtet termelnek”

- olvasható a Nemzeti Sportban. Ami

  1. Orbán Viktor kedvenc, napindító lapja
  2. Mészáros Lőrinc tulajdonában van, akárcsak a Puskás Akadémia
  3. főszerkesztője Szöllősi György, Orbán Viktor háziújságírója, a Puskás Akadémia korábbi kommunikációs igazgatója, a magyar futball hivatalos nagykövete

Vagy az van, hogy még annál is jobban sikerült egy médiahekk, mint amikor Orbán Viktor karácsonyi interjújába nyúlt bele valaki viccesen, pont Mészáros Lőrinc egyik lapjában. 

Vagy a magyar foci megtalálta a maga Hofi Gézáját a publicisztikát jegyző Nemzeti Sport főmunkatárs, Sinkovics Gábor személyében, aki szelepként leereszti a gőzt az olvsókban, Orbán Viktornak pedig legyártottak egy másik Nemzeti Sportot, amiben nincs benne ez az írás. 

Sinkovics ilyeneket ír: 

„A helyünkön vagyunk: a futottak még és a kutyaütők között. Ahogy telnek a hónapok, úgy tetszik egyre biztosabbnak, hogy a tavalyi franciaországi utat tombolán nyertük.”

Szerinte a nézőszámokat szinte kivétel nélkül minden egyesület kozmetikázza, „Ülnek néhány százan unott képpel a lelátón, a hivatalos nézőszám pedig ezerhatszáztizenhárom.” Ami nem újdonság, mi is írtunk róla, csakhogy éppen a Nemzeti Sport asszisztál ehhez.

„Az utánpótlás-neveléstől se várj csodát. Először is nincs megfelelő edzői gárdánk.” Itt jön az a rész is, hogy az akadémiák selejtet termelnek. Ezek szerint a felcsúti is, aminek alapítója Orbán Viktor, elnöke pedig Mészáros Lőrinc. 

„Akarjuk, görcsösen akarjuk, hogy visszatérjenek a régi szép idők, de nem megy, már nem megy. Ennek vége, megszűntünk futballnemzet lenni." Ebben is nehéz vele vitatkozni. 

Ugyanennek a Nemzeti Sportnak a főszerkesztője - aki korábban Gyurcsány Ferenc nyakába varrta a magyar klubok 2013-as nemzetközi kudarcát - februárban azt jelentette be, hogy jobb lett a magyar foci, nemrég pedig a magyar sportsikerek letéteményesének nevezte Orbán Viktort. Igazgatottan várjuk a házon belüli fejleményeket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.