Budaörs polgármestere szerint rendőri kísérettel, egy kormányhivatali dolgozó útmutatásával festették le a Jobbik plakátját

politika
2017 november 10., 14:08
comments 175

Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere arról ír a Facebookon, hogy délelőtt a hivatalból az ablakán keresztül észrevették, ahogy egy festőhengerrel épp végzett három festő, miután lefestette a Jobbik plakátját.

photo_camera A festők a patronhirdetés mögött állnak, csak a lábuk látható. Fotó: Wittinghoff Tamás / Facebook

Wittinghoff szerint ami történt, „az a legócskább »komcsi« időszakot idézi”. A polgármester azt írja, a festőket egy „kormányhivatalos hölgy” instruálta, és a festést kirendelt rendőrök felügyelték.

photo_camera A nő, aki Wittinghoff szerint a kormányhivatalnak dolgozik és a két rendőr. Fotó: Wittinghoff Tamás / Facebook

A Jobbik azzal akarta megkerülni a nyáron elfogadott plakáttörvényt, hogy saját plakáthelyeket szerzett magának, de a megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítették Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amiben jogszabálysértőnek nevezték a Jobbik korábbi látványvilágával megjelent, jelöletlen plakátokat. Simicska ezután bejelentette: többet nem ad helyet politikai reklámoknak.

A nyáron elfogadott plakáttörvény egyébként erősen korlátozza a politikai plakátok közzétételét Magyarországon. Mivel a törvényt egy településképek védelméről szóló jogszabályba tették bele, ezért jó eséllyel alkotmányellenesen fogadták el, hiszen választási kampányokat érint valójában, és a kampánytörvényt csak kétharmaddal lehetne módosítani. Erről itt írtunk részletesen. Azóta az is kiderült, hogy kulturális intézmények is a törvény áldozatai lettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt