Para van: Mészáros Lőrinc arcára ráugrott a közpénzfacehugger, és nem ereszti

gazdaság
2017 december 13., 09:38

A szörnyeteg ezúttal 10 milliárd forint közpénzt töltött bele egy, a felcsúti polgármesterhez köthető cégbe, illetve 15 milliárdot pumpált bele az üzlettársának a konzorciumába.

photo_camera Grafika: Botos Tamás / 444

„A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épületszárny építésének és a meglévő elméleti épület részleges felújításának komplex tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzése a Modern Városok Program keretében” címén az építőipari csodát megvalósító, átláthatatlan tulajdonosi struktúrájú, de Mészáros Lőrinchez köthető ZÁÉV Zrt. nyerte el (a másik ajánlattevő, a West Hungária Bau Kft. elől elhappolva a munkát).

A beszerzés végleges értéke áfa nélkül 10,6 milliárd forint.

Az EU-s közbeszerzési értesítő szerint a nap másik nagy győztese Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László, aki a Duna Aszfalttal a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel közös konzorciumban nyert el (a Strabag elől) egy közbeszerzést a zalaegerszegi járműipari tesztpálya építési munkáira.

A beszerzés végleges értéke áfa nélkül 14,9 milliárd forint.

A Duna Aszfaltnak sem ez az első győzelme itt.

Vajon meddig lehet még ép ésszel kibírni a magyar gazdaságtörténet legnagyobb eredeti tőkefelhalmozását? Csak Mészáros Lőrinc és a mélyszegénységben élő barátja tudhatja a választ.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.