Kitiltják a lovaskocsikat Szófiából, hogy ne tűnjön túl lepukkantnak a város az uniós elnökség alatt

2017 december 22., péntek 18:06
86

Mivel januártól Bulgária tölti be januártól az EU soros elnökségét, és ezért fél évig nagyon sok külföldi vendég érkezik Szófiába, a vezetés úgy döntött, hogy még a főváros környékéről is kitiltják a lovaskocsikat, mert túl lepukkantnak tűnik tőlük az ország.

Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

A szófiai tanács egyik tagja azzal indokolta a lépést, hogy a kocsik nagyon balesetveszélyesek és még szemetelnek is. A lovaskocsik már az eddigi szabályok szerint is csak a főváros külső kerületeiben közlekedhettek, de mivel alig ellenőrizték őket, néha még a legforgalmasabb utakon is végigbaktattak. 

Mostantól ha valaki megszegi a tilalmat, akkor nem csak a kocsiját kobozzák el, mert nem sokáig tart összetákolni egy másikat, hanem a lovát is. 

Pavel Slavchev, az egyik lovaskocsis az AFP-nek arra panaszkodott, hogy a tilalom tönkre fogja tenni. Ő ugyanis évek óta abból él, hogy járja a lovával a várost, és elviszi másoktól a szemetet vagy más holmikat szállít, amivel jobb napokon is csak 25 eurót keres meg. De nem tudja, mit csinál azután, hogy január elején életbe lép a lótilalom.  (Euractiv)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt