Kitiltják a lovaskocsikat Szófiából, hogy ne tűnjön túl lepukkantnak a város az uniós elnökség alatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mivel januártól Bulgária tölti be januártól az EU soros elnökségét, és ezért fél évig nagyon sok külföldi vendég érkezik Szófiába, a vezetés úgy döntött, hogy még a főváros környékéről is kitiltják a lovaskocsikat, mert túl lepukkantnak tűnik tőlük az ország.

Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

A szófiai tanács egyik tagja azzal indokolta a lépést, hogy a kocsik nagyon balesetveszélyesek és még szemetelnek is. A lovaskocsik már az eddigi szabályok szerint is csak a főváros külső kerületeiben közlekedhettek, de mivel alig ellenőrizték őket, néha még a legforgalmasabb utakon is végigbaktattak. 

Mostantól ha valaki megszegi a tilalmat, akkor nem csak a kocsiját kobozzák el, mert nem sokáig tart összetákolni egy másikat, hanem a lovát is. 

Pavel Slavchev, az egyik lovaskocsis az AFP-nek arra panaszkodott, hogy a tilalom tönkre fogja tenni. Ő ugyanis évek óta abból él, hogy járja a lovával a várost, és elviszi másoktól a szemetet vagy más holmikat szállít, amivel jobb napokon is csak 25 eurót keres meg. De nem tudja, mit csinál azután, hogy január elején életbe lép a lótilalom.  (Euractiv)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.