Beszt of 2017: válogatás az év legjobb írásaiból

Lac
futball
2017 december 30., 11:39

Elérkeztünk az év utolsó előtti napjához és egyben a 2017-es év utolsó Premier League-fordulójához. A rendkívüli alkalom pedig rendkívüli előzetest érdemel: a meccsek és a velük együtt járó tippek csak a poszt végén jelennek majd meg – a fő tematika ezúttal egy gyors számvetés és az idei esztendőben írott legjobb posztjaink válogatása lesz, havi lebontásban. Jó szórakozást hozzá!

Így írtunk mi…

Januárban mindjárt egy erősen exkluzív anyaggal nyitottuk az évet: newsee készített egy rendkívül érdekes interjút Polgár Kristóffal, a Liverpool egykori akadémistájával, aki jelenleg már az NB I-es Szombathelyi Haladás alapembere.

Februárban a szokásos Power Ranking és beharangozó-dömping mellett visszautaztunk az időben és elmeséltük – rocknrollának köszönhetően – a náciból lett Manchester City-legenda, Bernd Trautmann történetét.

Márciusban Mino Raiola életművét mutattuk be.
photo_camera Márciusban Mino Raiola életművét mutattuk be. Fotó: FAUGERE FRANCK/Presse Sports

A márciusi időszakban – éppen hogy felocsúdtunk Claudio Ranieri menesztése után – Mino Raiola portréjával támadtunk. Ha még nem tudnád, ő az a játékosügynök, aki zseniális húzásaival többek között Mario Balotellit, Paul Pogbát és Zlatan Ibrahimovicsot is rendkívüli haszonért értékesítette a világ több topbajnokságába. mcdeere cikke minden aljas lépésére fényt derített.

Áprilisban átcuccoltunk ide a 444-re és mindjárt ott folytattuk, ahol abbahagytuk: mcdeere emlékezett meg méltón, vezető cikkben a Hillsborough-tragédiában elhunyt liverpooli 96-ról.

Májusban a bombagólok és a Chelsea bajnoki címe között is jutott időnk olyan kisebb csapatok bajainak a felgöngyölítésére, mint a Charlton, akiknél az Újpesten is garázdálkodó Roland Duchatelet jelenleg az elsőszámú közellenség. Hogy miért is, az kiderül ebből a cikkből.

Roland Duchatelet nem csak Újpesten volt közellenség, hanem a Charltonnál is.
photo_camera Roland Duchatelet nem csak Újpesten volt közellenség, hanem a Charltonnál is. Fotó: NICOLAS LAMBERT/BELGA/AFP

A júniusi – világverseny nélküli – holtszezont a portréknak szenteltük, melyek közül kiemelkedett Peet írása a besztlíg egyik, ha nem a, legjobb csatáráról, Thierry Henry-ról.

Júliusban mindannyian megrendültünk a hírtől, miszerint Wayne Rooney távozik a Manchester Unitedtől – és ezáltal a topfutball legfelső polcáról. Sziklai Attila szerint olyan észrevétlenül tette mindezt, mint aki ott sem volt.

Augusztusban bár újra beindult a nagyüzem, mcdeere-nek jutott ideje a stúdiózás mellett arra is, hogy elmesélje, hogyan is született meg a kedvenc bajnokságunk és miért tart még mindig ott, ahol. Az egész sikersztori egyetlen vacsorával kezdődött

Szeptemberben egy válogatott szünetet kihasználva ültünk le Hetthésy Zoltánnal, hogy beszélgessünk futballról, médiáról, Spíler TV-ről és Andy Vajnáról. De persze azt sem felejtettük el megkérdezni, hogy milyen elveket követ a műsorvezetésben és hogy melyik külföldi adókat tekinti mérvadónak, követendőnek.

photo_camera Készül az újabb Britannia-exkluzív. Fotó: Baski Sándor

Októberre már igazán belejöttünk a BL-beharangozók gyártásába is és Márk is visszatért a Purgatóriummal. A hónap eseményei azonban nem ezek voltak, hanem az, hogy Olivier Giroud elérte a százgólos álomhatárt a Premier League-ben. A francia erőcsatárról Peet emlékezett meg remek írásával.

A múlt hónapra teljesen biztossá vált, hogy az idei szezonban Guardiola csodagépezete uralja majd a bajnokságot. Aki azonban még ebből a csapatból is kiemelkedik, az nem más, mint Kevin de Bruyne. Ezt pedig mcdeere sem hagyhatta szó nélkül.

Hiába azonban a City-dominancia és a továbbra is kiemelkedő izgalmakat hozó bajnokság, az angol bíráskodás az idei évben sem ütötte meg azt a szintet, amit mi elvárnánk tőle. Az év utolsó hónapjára ki is fakadtunk rendesen.

Ezek voltunk tehát mi az idén. Ezúton is szeretnénk megköszönni nektek, hogy követtek és olvastok minket, valamint hogy olyan nagy lelkesedéssel kommenteltek és sosem hallgatjátok vagy kendőzitek el a véleményeteket. Sokat tanulunk belőlük, még akkor is, ha néha agresszívabban reagálunk.

Lényeg a lényeg: #köszhogyvagytok.

Mi várható 2018-ban?

  • Hasonlóan érdekes, magazinos anyagok, mint amiket itt fent bemutattunk.
  • Igyekszünk újra életet lehelni a „Közös Albion”-ba, azaz a Britannia podcastjába.
  • Továbbra sem állunk le a beharangokkal, Power Rankingekkel és a BL-kitekintésekkel.
  • Szeretnénk megfogadni a jó tanácsaitokat, úgyhogy ha van bármi új ötletetek, ki vele a kommentmezőben!

Az év utolsó tippsora

Bournemouth – Everton, szombat, 16:00

Big Samet ezúttal sem állíthatja meg senki és semmi. 1-2

Nem lehet megállítani...
photo_camera Nem lehet megállítani... Fotó: CRAIG DOYLE/DPPI

Chelsea – Stoke City, szombat, 16:00, Spíler TV

A tavalyi gólgazdag óévbúcsúztató után ezúttal kevesebb izgalommal hozza a hazai alakulat. 2-0

Huddersfield Town – Burnley, szombat, 16:00

Sean Dyche tovább folytatja zseniális menetelését. 1-2

Liverpool – Leicester City, szombat, 16:00

A Vörösöknek tökéletes ellenfél lesz a naiv Puel-csapat. 3-1

Newcastle United – Brighton & Hove Albion, szombat, 16:00

Rafa feltámad a karácsonyi rohanásban elfáradó Brighton ellen. 2-0

Watford – Swansea City, szombat, 16:00

Carvalhal jön, lát és veszít. 3-0

Carlos Carvalhal bemutatkozásában nem lesz köszönet...
photo_camera Carlos Carvalhal bemutatkozásában nem lesz köszönet... Fotó: STF/AFP

Manchester United – Southampton, szombat, 18:30 Spíler TV

A hazai gödör tovább mélyül. 1-1

Crystal Palace – Manchester City, vasárnap, 13:00 Spíler TV

A két edzőlegenda csatája ezúttal nem hoz győztest. 1-1

West Bromwich Albion – Arsenal, vasárnap, 17:00 Spíler TV

Két szöglet, két Dawson-gól. 2-1

Déja vu.
photo_camera Déja vu. Fotó: LINDSEY PARNABY/AFP

Tottenham Hotspur – West Ham United, január 4, csütörtök, 21:00

Poch egy fordulatos, hullafáradt csapatok által lejátszott, rugdosódós, londoni rangadóval zárkózik majd. 3-2

Boldog új esztendőt sporttársak, jövőre ugyanígy, ugyanitt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.