1,6 milliárd dolláros pert indított a Spotify ellen Neil Young és a Doors dalainak jogtulajdonosa

A Wixen Music Publishing Inc. keresete szerint a Spotify engedély és jogdíjak megfizetése nélkül tett hozzáférhető egy rakás hozzájuk tartozó dalt, többek között Tom Petty, Neil Young és a Doors számait. 

A kiadó most 1,6 milliárd dolláros kártérítést követel. A keresetet egy kaliforniai bírósághoz nyújtották be a svéd szolgáltatóval szemben. A vállalat nem kívánta kommentálni a per hírét. 

Tavaly májusban a Spotify már beleegyezett egy csoportos kereset nyomán kártérítés fizetésébe az elmaradt jogdíjak után, de akkor jóval kisebb összegről, 43 millió dollárról volt szó. 

A Spotify amúgy idén tervez tőzsdére menni, a vállalat értéke mintegy 20 százalékkal, 19 milliárd dollárra bővült az elmúlt pár hónapban. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.