1,6 milliárd dolláros pert indított a Spotify ellen Neil Young és a Doors dalainak jogtulajdonosa

zene
2018 január 03., 18:21

A Wixen Music Publishing Inc. keresete szerint a Spotify engedély és jogdíjak megfizetése nélkül tett hozzáférhető egy rakás hozzájuk tartozó dalt, többek között Tom Petty, Neil Young és a Doors számait.

A kiadó most 1,6 milliárd dolláros kártérítést követel. A keresetet egy kaliforniai bírósághoz nyújtották be a svéd szolgáltatóval szemben. A vállalat nem kívánta kommentálni a per hírét.

Tavaly májusban a Spotify már beleegyezett egy csoportos kereset nyomán kártérítés fizetésébe az elmaradt jogdíjak után, de akkor jóval kisebb összegről, 43 millió dollárról volt szó.

A Spotify amúgy idén tervez tőzsdére menni, a vállalat értéke mintegy 20 százalékkal, 19 milliárd dollárra bővült az elmúlt pár hónapban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.