Liam Neeson a szexuális zaklatási botrányokról: Egy kicsit nekem boszorkányüldözésnek tűnik

Liam Neeson is megszólalt a szexuális zaklatási ügyekben, egy ír talkshowban kérdezték arról, mit gondol az elmúlt hónapokban kirobbant ügyekről.

Neeson az interjúban a francia színész, Catherine Denuve álláspontjára helyezkedik, amikor úgy fogalmaz, hogy „kissé boszorkányüldözésnek” tűnik számára. Mint a színész kifejti, amikor valaki azt állítja valakiről, hogy megérintett egy lányt, „mondjuk a térdén”, majd elmarad a bizonyítás, az neki furcsa.

Neeson ezután konkrét példát is felhoz, Garrison Keillor forgatókönyvíró esetét. Mint mondja, Keillor úgy vesztette el az állását, hogy ki sem derült, mi volt valójában a zaklatási ügy, a vádló és Keillor munkaadója, a Minnesota Public Radio szólalt meg csupán az ügyben.

Neeson felidézi ezután, hogy Keillor maga úgy emlékezett vissza, hogy valóban megérintett egy nőt, aki rögtön jelezte, hogy ez kellemetlen neki, és ő bocsánatot kért. Legközelebb már a nő ügyvédjével beszélt.

Neeson szerint a közös munka a filmes stábokkal, „mindig ilyen”. „Amikor együtt vagy a családoddal – színészek, technikusok – csinálunk hülyeségeket... és ez babonás szokássá válik, úgy érezzük, ha nem csináljuk, elátkozott lesz a show.”

Neeson a Dustin Hoffmant ért vádakról is azt gondolja, „gyerekes, gyerekkori dolgokat” ráncigáltak elő, bár azt siet hozzátenni, hogy ő ilyesmit sosem csinált. (Hoffmant több színésznő is megvádolta azzal, hogy zaklatta őket, illetve egy akkoriban 16 éves lány is.)

Neeson a beszélgetés végén kifejti, hogy ilyesmik minden szakmában előfordulnak, nemcsak a hollywoodi filmgyártásban. (Guardian)


 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.