Liam Neeson a szexuális zaklatási botrányokról: Egy kicsit nekem boszorkányüldözésnek tűnik

Tbg
a hetedik művészet
2018 január 13., 09:37
comments 408

Liam Neeson is megszólalt a szexuális zaklatási ügyekben, egy ír talkshowban kérdezték arról, mit gondol az elmúlt hónapokban kirobbant ügyekről.

link Forrás

Neeson az interjúban a francia színész, Catherine Denuve álláspontjára helyezkedik, amikor úgy fogalmaz, hogy „kissé boszorkányüldözésnek” tűnik számára. Mint a színész kifejti, amikor valaki azt állítja valakiről, hogy megérintett egy lányt, „mondjuk a térdén”, majd elmarad a bizonyítás, az neki furcsa.

Neeson ezután konkrét példát is felhoz, Garrison Keillor forgatókönyvíró esetét. Mint mondja, Keillor úgy vesztette el az állását, hogy ki sem derült, mi volt valójában a zaklatási ügy, a vádló és Keillor munkaadója, a Minnesota Public Radio szólalt meg csupán az ügyben.

Neeson felidézi ezután, hogy Keillor maga úgy emlékezett vissza, hogy valóban megérintett egy nőt, aki rögtön jelezte, hogy ez kellemetlen neki, és ő bocsánatot kért. Legközelebb már a nő ügyvédjével beszélt.

Neeson szerint a közös munka a filmes stábokkal, „mindig ilyen”. „Amikor együtt vagy a családoddal – színészek, technikusok – csinálunk hülyeségeket... és ez babonás szokássá válik, úgy érezzük, ha nem csináljuk, elátkozott lesz a show.”

Neeson a Dustin Hoffmant ért vádakról is azt gondolja, „gyerekes, gyerekkori dolgokat” ráncigáltak elő, bár azt siet hozzátenni, hogy ő ilyesmit sosem csinált. (Hoffmant több színésznő is megvádolta azzal, hogy zaklatta őket, illetve egy akkoriban 16 éves lány is.)

Neeson a beszélgetés végén kifejti, hogy ilyesmik minden szakmában előfordulnak, nemcsak a hollywoodi filmgyártásban. (Guardian)


 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.