Orbán már másodszor találkozott titokban Geert Wildersszel

POLITIKA
2018 január 30., 12:08

A múlt héten Magyarországon járt Geert Wilders, a holland szélsőjobboldali, bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) vezetője. Wilders bemutatta többek között Győrben és Nyíregyházán az új könyvét, amit a kormánnyal újabban nagyon jóban lévő Hit Gyülekezete adott ki, és találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Erről a kormány semmilyen tájékoztatást nem adott, Wilders Twitter-oldaláról tudhattuk meg:

link Forrás

Megkérdeztük Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy miért tartották titokban Orbán és Wilders találkozóját, amire Havasi azt válaszolta:

„Igen, Orbán Viktor valóban fogadta Wilders urat, nem hivatalos keretek között. S már nem először.”

Egy vs.hu-s(!) linket is mellékelt, ami szerint Havasi 2016 őszén elmondta a lapnak, hogy: „Geert Wilders úr beköszönt a miniszterelnökhöz, és kávéztak egyet.”

Egyelőre nem találtuk nyomát annak, hogy más európai vezető is fogadta volna Wilderst, aki korábban a Hollandiában élő kelet-európaiak, köztük a lengyelek és a magyarok ellen is hergelt.

photo_camera Illusztráció: Markó Ferkó

A holland politikust – aki Orbán híve és Bunyós Pityu barátja – a tavalyi választáson az utolsó hetekig a kormányátalakításra is esélyesnek tartották, de a pártja végül bő 8 százalékkal lemaradt Mark Rutte konzervatív-liberális VVD-je mögött, és így az előzetesen várt 35 helyett csak 19 mandátumot tudott szerezni a 150 fős holland parlamentben. Ez alig több, mint amit a mögöttük harmadik helyre szoruló kereszténydemokraták és liberálisok kaptak a választáson. Pedig Wilders pár hónappal korábban már miniszterelnökként beszélt magáról, amikor Donald Trump mellett kampányolt Washingtonban.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.