A Fidesz által terroristának kinevezett Ahmed H. a bíróságon támadta meg a nemzeti konzultáció róla szóló pontját

POLITIKA
2018 február 06., 06:01
comments 105

A Fidesz faliújságja, a Magyar Idők ír arról, hogy az Ahmed H. néven ismert szír férfi bíróságon támadta meg a magyar kormány hazugságokra épített nemzeti konzultációjának azt a pontját, ami róla szólt. 

A sorosozó nemzeti konzultáció 5. pontja ugyanis úgy fogalmazott, hogy  „Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.” 

Ahmed H. viszont még december végén azzal fordult a Fővárosi Törvényszékhez, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a jóhírnevét, miután ügyében nem született még jogerős ítélet. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Ahmed H.-t első fokon, 2016 novemberében 10 év börtönre ítélték terrorizmus miatt, a kemény ítéletet Orbán Viktor miniszterelnök külön ünnepelte. A másodfokú tárgyalásnak 2017 nyarán lett vége. A közmédia egész napos műsorral készült a jogerős ítéletre, és szórakoztató kapkodás lett belőle, amikor a szír férfit mégsem marasztalták el. Új eljárást rendeltek el, ez a megismételt tárgyalás azóta is zajlik. 

A Magyar Idők úgy _____értesült_____, hogy a felperes keresetét a bíróság idézés nélkül utasította el január 22-én, mivel a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet. A fideszes házifelületnél mindenesetre arra számítanak, hogy Ahmed H. ügyvédje ismételten be fogja nyújtani a keresetet a hibák javítása után. 

Az újraindított per egyik tárgyalási napján derült ki aztán, hogy bár Ahmed H. öt alkalommal valóban dobott el köveket a röszkei átkelőnél, de a korábbi vádakkal szemben nem ő hergelte a tömeget és a konfliktus kitörésekor pedig viselkedésével pont mintha hűteni próbálta volna az indulatokat. 

Annak ellenére, hogy egyelőre nincs jogerős ítélet, ami kimondta volna, hogy Ahmed H. terrorista lenne, nemcsak a nemzeti konzultációban, hanem a kormánykommunikációban is rendszeresen terroristaként hivatkoznak a szír férfira. Nemrég írtunk arról, hogy ha elítélik Ahmed H.-t terrorizmusért, az jó a kormánynak, ha pedig nem, az még jobb

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.