A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság újabb reptéri poggyászfosztogatókat fogott el

bűnügy
2018 február 14., 12:21
comments 76

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren január 8-án egy utas feladott poggyászából loptak el egy fehérarany gyűrűt, öt nappal később pedig egy másik utas poggyászából vette ki egy karórát és egy parfümöt.

photo_camera Fotó: police.hu

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói megvizsgálták az érintett járatok rakodási körülményeit, és így eljutottak két reptéri dolgozóhoz, akiknél a házkutatásokon megtalálták az ellopott értékeket, illetve további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították, és lopás megalapozott gyanújával hallgatták ki.

Február elején írtuk meg, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren annyira eldurvultak a csomaglopások, hogy a budapesti dél-koreai nagykövetség figyelmeztető üzenetet írt a Magyarországra utazóknak. A hírekre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium soron kívüli vizsgálatot indított a repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló cégeknél.

Az RRI munkatársai ellenőriznek egy rakodómunkást a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2018. februárban.
photo_camera Fotó: police.hu

De a fosztogatások nem álltak le, sőt Babos Tímea teniszező is arról posztolt, hogy meglopták. Szombaton a rendőrség bejelentette, hogy két embert elfogott, akiket a lopásokkal gyanúsítanak, tőlük Babos ékszerei is előkerültek. Az RRI most fokozott rendőri jelenléttel igyekszik elejét venni a poggyászlopásoknak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.