Koreában és Kínában is megőrülnek a csodaszép Liu-fivérekért!

téli olimpia
2018 február 18., 09:00
comments 230

Az olimpiai rövidpályás gyorskorcsolyaverseny nézőinek feltűnhetett, hogy valahányszor, amikor a kamera ráközelített Liu Shaolin Sándorra, a nézőtéren százszámra kezdte visítani a koreai kamaszlányok, mintha csak egy hatvanas évekbeli Elvis Presley koncerten volnánk. Liut még akkor is sikítva ünnepelték, amikor két koreaival került egy döntőbe 1000 méteren.

Liu Shaolin Sándor valóban pokoli jóképű, ahogy az a koreai KBS News neki, azon belül is kinézetének és huncut gesztusainak szentelt összeállításából is kiderül:

link Forrás

Abból pedig, hogy egy koreai hírtelevízió külön összeállítást közöl arról, hogy milyen jóképű egy magyar sportoló, már sejthetik, hogy mekkora hatással volt a koreai lányokra a mi Sándorunk.

Akit amúgy a kínaiak is kezdenek a maguk Sándorának érezni, még ha amúgy Liuék saját beszámolói szerint Kínában őket nem igazán szokták kínaiaknak nézni, meg is lepődnek, amikor kínaiul szólalnak meg. Pedig Liu és öccse tökéletesen beszél kínaiul. Édesapjuk eleve kínaiul beszélt hozzájuk, és 11 éve ki is költöztek Kínába, hogy ott tanuljanak meg gyorskorcsolyázni. A Shanghaist szerint a mai napig azzal a tongbej (északkeleti) akcentussal beszélnek, ami akkor és ott, Csangcsunban ragadhatott rájuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.