A Fidelitas eldicsekedett vele, hogy egy határozattal meglékelte a Soros-tervet, de abban még csak nem is említik Sorost vagy Magyarországot

POLITIKA
2018 február 20., 17:45
comments 87

Kedd délután nagy horderejű bejelentést tett a Fidelitas: európai szinten sikerült elgáncsolniuk a Soros-tervet. 

A Fidesz honlapján is olvasható közleményük szerint az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) tanácsülésén nagy többséggel szavazták meg a Fidelitas által benyújtott határozatot. Böröcz László, a Fidelitas elnöke szerint ezzel 

„Soros György zászlóshajó-terve, a korlátok nélküli bevándorlás, Európa iszlamizálódásának véghezvitele ismét léket kapott, amivel megakadályozhatjuk, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon.” 

A dokumentum ugyanis „felszólítja az európai döntéshozó szerveket, hogy folyamatosan kísérjék kitüntetett figyelemmel a külföldről támogatott civil szervezetek munkáját.”

Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke a fentiekhez hozzátette: „a Fidelitas határozatának elfogadása újabb bizonyíték arra, hogy a magyar migrációs politika jó úton jár, hiszen a Néppárt ifjúságának többsége mára egyetért azzal, hogy az NGO-k sok esetben álcivil tevékenységet folytatnak, mely - többek között - az emberkereskedelmet és a maffiahálózatok működését szolgálja, s ez a keresztény európai identitásra is komoly veszélyt jelent.”

A Fidelitas Facebook-posztja vizuálisan is világossá tette, hogy mit gondolnak az európai konzervatív fiatalok:

link Forrás

Elsőre meglepőnek tűnhet, hogy a Fidelitas egyáltalán felhozta ezt a témát külföldön, hát még az, hogy sikerült elfogadtatnia egy Soros-ellenes határozatot, hiszen többször megírtuk, hogy míg itthon minden második mondatuk Soros és Brüsszel megállításáról szól, a kormány nem égeti magát külföldi partnerei előtt az itthoni használatra kitenyésztett retorikájával. Az egyik EU-biztos konkrétan kinevette Magyari Pétert, amikor megkérdezte tőle, hogy a Soros-tervet hajtják-e végre, és közölte, hogy a magyar kormányból senki nem hozta fel ezt a témát. A másik uniós biztos, Orbán Viktor legfontosabb brüsszeli barátja pedig szintén azt nyilatkozta nekünk, hogy a miniszterelnök soha, semmilyen formában nem beszélt neki a Soros-tervről.

A Fidelitas ezek szerint bátrabb volt a kormánynál? Sikerült meggyőznie az EU legnagyobb frakciójának fiataljait, hogy Soros György a kontinens iszlamizációját valósítja meg láncos civil kutyái segítségével? A Néppárt is harcba száll azért, hogy Magyarország ne válhasson bevándorló országgá?

Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a kormánypárt ifjúsági társszervezetének új plakátkampányáról a belvárosi Erzsébet téren 2017. április 27-én
photo_camera Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a kormánypárt ifjúsági társszervezetének új plakátkampányáról a belvárosi Erzsébet téren 2017. április 27-én Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA

Nem csigázom tovább az olvasókat, az összes fenti kérdésre az a válasz, hogy:

NEM. A határozatban egy büdös szó sincs Sorosról, külföldről támogatott civil szervezetekről, iszlamizációról, korlát nélküli bevándorlásról, keresztény identitásról, de még Magyarországról sem.

Ezzel szemben már a dokumentum címe is jól illusztrálja, mennyire más hangnemben kommunikálnak külföldön a kormánypártok:

Migrációs válság: elősegíteni az együttműködést a tagállamok és a nem állami szereplők között

Maga a szöveg elsősorban a Földközi-tengeri menekültútvonal kezelésére koncentrál. Hogy miért a Fidelitas viszi ezt a témát a néppárti gyűlésen? Nos, a megfejtés az, hogy bár a közleményükből kifelejtették, de kérdésemre elárulták, hogy a határozatot nem egyedül, hanem Berlusconi pártjának ifjúsági tagozatával, a Forza Italia Giovanival közösen kezdeményezték.

Szír menekült várja Líbia partjainál, hogy felvegye a Proactiva Open Arms nevű NGO hajója
photo_camera Szír menekült várja Líbia partjainál, hogy felvegye a Proactiva Open Arms nevű NGO hajója Fotó: AP

A határozat azzal kezdi, hogy elismeri a civil szervezetek fontos szerepét a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemben, illetve a migrációs válság első hullámai alatt nyújtott segítségben. A problémát a határozat szerint az jelenti, hogy a Földközi-tengeri mentőakciókban egyre nagyobb szerepet vállalnak az NGO-k, amelyeket az EU is támogat, az uniós és az állami szerepvállalás pedig csökken. És szerintük azzal, hogy már Líbia partjainál is mentik a menekülteket, akiket aztán, mondjuk, olasz területre visznek, az NGO-k az embercsempészeknek tesznek szívességet. (Az EU és a líbiai emberkereskedők perverz szimbiózisáról itt írtunk részletesen.)

Az ifjú néppártiak a súlyos Földközi-tengeri helyzetet mérlegelve összesen négy javaslatot tesznek:

  • a civil szervezetek működjenek együtt a tagállamok kormányaival;
  • az Európai Bizottság és az EP a nemzeti kormányokkal közösen dolgozzon ki iránymutatást az NGO-knak, ami segít megelőzni az embercsempészetet;
  • az Európai Bizottság készítsen jelentést az NGO-k átláthatóságáról;
  • az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF pedig szerezzen információkat a Földközi-tengeren mentőakciókat folytató, egyes NGO-k pénzügyi szabálytalanságairól.

Jól olvasták: a részben a Fidelitas által kezdeményezett határozat abba az OLAF-ba veti a bizalmát, amelyet a Fidesz már gyakorlatilag ellenzéki pártként kezel.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber amúgy pont ma üzente meg Orbánnak, hogy a migrációs válság kezelése annyira fontos kérdés, hogy mindenkinek be kell állnia a sorba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.