Hogyan tanul az agy?

előadás
2018 február 28., 15:10
comments 9

A decemberi Budapest Science Meetup-on Hangya Balázs (MTA KOKI, Lendület Rendszer-neurobiológia Kutatócsoport) arról beszélt, hogy mi a tanulás agyi mechanizmusa és hogyan lehet feltérképezni az agyi idegsejt hálózatokat.

link Forrás

Az előadó összefoglalója:

Az emberi agyban 86 milliárd idegsejt dolgozik azon, hogy képessé tegyen minket érezni, figyelni, tanulni, gondolkodni, reagálni. Hogyan zajlanak ezek a folyamatok, mi a munkamegosztás az egyes idegsejtek között? Hogyan vizsgálhatjuk ezeket a kérdéseket egyáltalán, és mennyit értünk? Hogyan tudjuk ezeket a folyamatokat mesterségesen befolyásolni?

A címlapi kép az emberi agy új-generációs MRI által feltárt neurális útvonalait mutatja. Forrása: Emberi Konnektom Projekt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.