Emma Stone tegnap még az internet kedvence volt Oscar-beszéde miatt, mára kiderült, hogy fehér feminista

„A rendező az, akinek keze nyomát a film minden kockája magán viseli. A rendező az, aki képről képre, jelenetről jelentre, napról napról a stáb minden tagjával együtt dolgozva viszi előre a filmet.”

Így vezette fel az Oscar-díj átaádásán a legjobb rendező kategóriát, majd azzal fejezte be:

„Ez a négy férfi és Greta Gerwig mind mesterművet alkottak idén.”

Amit persze azonnal ünnepelni kezdtek azok a lapok, akik ünnepelni szokták az ilyesmit: tökéletes beszólás, stb., az internet egyik fele imádta, hogy ezzel a félmondattal fejezte ki, hogy még mindig kevés nőt díjaznak ebben a kategóriában. (Eddig összesen egy nő nyert Oscart a legjobb rendezését, Kathryn Bigelow.)

Aztán gyorsan megfordult a széljárás, és az internet másik fele megállapította:

Emma Stone a fehér feminizmus bűnébe esett.

Így most már arról jelennek meg cikkek (részben ugyanazoktól a lapoktól, akik elsőre még ünnepelték!), hogy Emma Stone ezzel a megjegyzéssel nem vette figyelembe, hogy a férfi jelöltek között vannak kisebbségekhez tartozók, a mexikói Guillermo del Toro (aki végül nyert, és a beszédét azzal kezdte, hogy bevándorló vagyok), és a fekete Jordan Peele.

Stone pedig elcsúszott az interszekcionális feminizmus akadálypályáján azzal, hogy fehér létére kiemelte a sorból az egyetlen fehér nőt, miközben „nem emelte ki azokat a férfiakat, akik más típusú elnyomásokkal néznek szembe”.

Ezen ki is borultak sokan, és a fehér feminizmus csúcsának nevezték ezt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.