Már sorozatban gyártják az oroszok a hiperszónikus, "legyőzhetetlen" rakétájukat

külföld
2018 március 12., 09:41
comments 230

Az orosz védelmi minisztérium leszerződött a Putyin szerint "legyőzhetetlen", hiperszónikus cirkálórakéta, az Avangard sorozatgyártására, számolt be Jurij Boriszov miniszterhelyettes a hadsereg hivatalos lapjának, a Vörös Csillagnak adott interjújában.

Ez az új cirkálórakéta Putyin állítása szerint a világ bármelyik részén képes csapást mérni, és alacsony repülési magassága és rendkívül nagy sebessége miatt felderíthetetlen és kivédhetetlen. Putyin leírása alapján a fegyver 1600-2000 fokos tűzgolyóvá felhevülve a hangsebesség húszszorosával, meteoritként halad a célja felé.

"Ez nem blöff, ezek valós dolgok" - állította interjújában Boriszov, aki azt is "mai realitásnak" nevezte, hogy az orosz hadsereget lézerfegyverekkel is felszerelik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.