A XVIII. kerület kitüntette Schmidt Máriát, mert az ország az erőfeszítései révén méltóképpen emlékezhetett 56-ra

POLITIKA
2018 március 15., 09:55
comments 57

A Terror Háza Múzeum bejelentette, hogy Schmidt Mária főigazgató asszony a Rózsa Művelődési házban Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díjat kapot „a XVIII. kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért végzett teljesítményéért”. A díjat Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre fideszes polgármestere adta át.

A cikk szerint a díjátadón, Schmidt Mária méltatásakor elhangzott, hogy a történész az 1956-os Emlékév kormánybiztosaként tevékeny szerepet vállalt abban, hogy az ország és a XVIII. kerület méltóképpen emlékezhessen a forradalom és szabadságharc eseményeire. Az ő történészkoncepciója alapján állították fel 2012-ben a bazaltkockákból álló ’56-os emlékművet a Hargita téren, ami azóta is a november 4-i Emlékezés Napjának központi helyszíne.

A kitüntetés adományozásával Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviselő-testülete elismerését fejezte ki, hogy Schmidt Mária tevékeny szerepvállalása és erőfeszítései révén méltóképpen emlékezhetünk az országos és kerületi történelmi eseményekre.

Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa, miután átvette a Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést Sántha Gábortól, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnökétől a világszövetség „1956-2016 – A magyar ifjúság történelmet írt” címmel tartott megemlékezésén Budapesten, a Corvin moziban 2016. október 20-án.
photo_camera Schmidt Mária, az 1956-os Emlékév kormánybiztosa, miután átvette a Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést Sántha Gábortól, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnökétől a világszövetség „1956-2016 – A magyar ifjúság történelmet írt” című megemlékezésén Budapesten, a Corvin moziban 2016. október 20-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Hogy mennyire sikerült méltó módon megünnepelni 1956 hatvanadik évfordulóját, arról itt írtunk. Az 1956-os plakátbotrányban indult per jelenleg itt tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.