A WhatsApp társalapítója azt mondja, mindenki törölje a Facebookot

INTERNET
2018 március 21., 08:13
comments 111

2014-ben a Facebook 16 milliárd dollárért felvásárolta a WhatsApp nevű, titkosított üzenetküldést lehetővé tévő alkalmazást, és ezzel dollármilliárdosokká tette a WhatsApp alapítóit, Jan Koumot és Brian Actont. Előbbi továbbra is a céget irányítja, utóbbi pedig a saját alapítványát vezeti, és az internet fejlesztése érdekében fektet be. Legutóbb például 50 millió dollárral szállt be a Signal nevű alkalmazás fejlesztőcégébe, annak ellenére, hogy a Signal amúgy a WhatsApp vetélytársa.

Acton most a Twiterre írt egy üzenetet, amiben azt írja:

Itt az idő. #töröldafacebookot

link Forrás

Sem ő sem a WhatsApp nem fejtette ki, hogy miért írta ezt az alapító, de minden valószínűség szerint a dolognak köze lehet a Facebook körül a napokban elharapódzó botránynak, amiben kiderült, hogy a Trump kampányát segítő Cambridge Analytica 50 millió Facebook-felhasználó adataihoz fért hozzá, és azok elemzésével optimalizálták a Trump-kampányt. A hírek hatására a Facebook több vezetője is lemondott, munkatársak távoztak a cégtől és a részvények árfolyama is beszakadt. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.