„Egészségügyre se jut egy fillér se, ha jönnek a bevándorlók”

Egészségügy
2018 április 03., 13:34
comments 334

A KDNP-s Rétvári Bence standol Bernecebarátiban vasárnap.
photo_camera A KDNP-s Rétvári Bence standol Bernecebarátiban vasárnap. Fotó: Rétvári Bence / Facebook

Minden nap újabb társadalmi csoportokról, intézményekről és ágazatokról derül ki, hogy megszűnnek, összeomlanak és csődbe mennek, ha az ellenzék győz, lebombázza a határzárat, és megkezdi a bevándorlók módszeres telepítését - mindezt pusztán azért, hogy végre másra költhesse a magyar adófizetők pénzét, mint a magyarokra.

Múlt héten a kormány ott hagyta abba, hogy nem csak a tisztes magyar vállalkozásoknak, de a családoknak is vége, ha jönnek az idegenek, nem lesz többé pénz támogatni a gyermekeket vállalókat. Alig telt el az ünnep, kedd reggel a turisztikai ügynökség elnöke már arról beszélt, hogy a turistákról is lemondhatunk, ha nem győz a Fidesz, délután pedig kiderült, hogy egészségügyre se lesz pénz, ha nem vagyunk észnél.

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára egy szűrőbusz fogadását követően tartott sajtótájékoztatót Kemencén, és arról beszélt, hogy bevándorlókat ellátni még drágább mint a magyarokat, mert nekik fordítani kell, a védőoltásaikat kell fedezni, és nem tudhatjuk azt sem, milyen betegségeket hoznak Magyarországra. 

„Az ide érkezők ellátása annyira megterhelné az egészségügyet, hogy két év alatt elvinné a tavaly év végi kórházkonszolidáció teljes összegét”

- mondta az államtitkár, aki aztán azzal folytatta, hogy a kormánynak nagyon fontos a kis településen élők egészségi állapota és annak javítása, ezért is viszik el „házhoz” a szűréseket.

Ezután még beszélt arról is, hogy a kormány sikeresen megállította az orvosok elvándorlását, mert 2010-ben 845-en kértek külföldi munkavállaláshoz engedélyt, tavaly pedig már csak 334-en. Ezzel mondjuk nem mindenki ért egyet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.