Egy felmérés szerint az amerikai felhasználók 9 százaléka törölte magát a Facebookról

TECH
2018 április 14., 21:10
comments 125
Bűnbánó Mark Zuckerberg washingtoni bizottsági meghallgatásán április 11-én
photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A Techpinions kutatócég felmérése meghökkentő eredményre jutott: 1000 fős mintán készült kutatások alapján 100 user közül 9 törölte magát a Facebookról a Cambridge Analytica-ügy és a vállalattal kapcsolatban felmerült adatkezelési válság miatt. 

Jelen állás szerint a cég akár 87 millió felhasználó adataihoz is hozzáférhetett, hogy aztán azokon keresztül politikai manipulációval éljen az amerikai választási kampány során. Pénteken derült ki, hogy a cég privát levelezésekhez is hozzáférhetett. Elon Musk és Steve Wozniak leiratkozása után valóságos mozgalom indult a weben #deletefacebook hívószó alatt.

Az ügy sosem látott bizalmi krízist eredményezett a cég befektetői és felhasználói körében. Dollárok tízmilliárdjai mentek a levesbe, a cég nem győzött elnézést kérni az eset miatt, Mark Zuckerberg pedig a szenátus igazságügyi bizottsága is meghallgatta az ügyben. 

A Technpinions reprezentatív felmérése szerint a felhasználók bizalma főleg a korábbi tapasztalataikhoz képest ingott meg a cégben. Hat-hét éve még teljesen megbíztak a Facebookban. (Zero Hedge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.