Egy felmérés szerint az amerikai felhasználók 9 százaléka törölte magát a Facebookról

TECH
2018 április 14., 21:10
comments 134
photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A Techpinions kutatócég felmérése meghökkentő eredményre jutott: 1000 fős mintán készült kutatások alapján 100 user közül 9 törölte magát a Facebookról a Cambridge Analytica-ügy és a vállalattal kapcsolatban felmerült adatkezelési válság miatt. 

Jelen állás szerint a cég akár 87 millió felhasználó adataihoz is hozzáférhetett, hogy aztán azokon keresztül politikai manipulációval éljen az amerikai választási kampány során. Pénteken derült ki, hogy a cég privát levelezésekhez is hozzáférhetett. Elon Musk és Steve Wozniak leiratkozása után valóságos mozgalom indult a weben #deletefacebook hívószó alatt.

Az ügy sosem látott bizalmi krízist eredményezett a cég befektetői és felhasználói körében. Dollárok tízmilliárdjai mentek a levesbe, a cég nem győzött elnézést kérni az eset miatt, Mark Zuckerberg pedig a szenátus igazságügyi bizottsága is meghallgatta az ügyben. 

A Technpinions reprezentatív felmérése szerint a felhasználók bizalma főleg a korábbi tapasztalataikhoz képest ingott meg a cégben. Hat-hét éve még teljesen megbíztak a Facebookban. (Zero Hedge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt