Milo Yiannopoulos: Az Orbán-kormány meghívott Budapestre

politika
2018 május 07., 01:51
link Forrás

Az Orbán-kormány meghívott Budapestre, ott tartok előadást a hónap végén - mondta Milo Yiannopoulos vasárnap Londonban, a Day for Freedom című tüntetés színpadán.

A tüntetés után megkérdeztük tőle, miről fog előadni, és azt mondta, nyilvános esemény lesz, és szóba kerül majd, hogyan látják Magyarországot. Milo szerint ugyanis Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert szemben áll az uniós diktátumokkal.

Yiannopoulos meghívása először decemberben merült fel Schmidt Máriáék V4-es konferenciáján. Ebből aztán nagyobb politikai balhé lett, az újjobboldali provokátor meghívását még a Fideszen belül is soknak tartották, Gulyás Gergely például hevesen ellenezte. Végül bejelentették, hogy májusra halasztják a konferenciát - de a jelek szerint a legvitatottabb fellépő meghívása nem változott.

Így aztán valóban igaz lesz, hogy magyar kormányzati rendezvénynek még nem volt olyan szereplője, aki annyit beszélt volna a férfi nemi szervek, kifejezetten a fekete férfi nemi szervek iránti rajongásáról, hát például:

„hány fekete farkat kell még leszopnom ahhoz, hogy ne nevezzenek neonácinak?”

A trumpista jobboldal egyik vezértrollja tavaly februári elején azután került lejtőre, hogy előkerült két videórészlet, amikben arról beszélt, elfogadható lehet idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolata, a beleegyezési korhatár pedig nem fekete-fehér dolog. Ezután távozott a Breitbarttól. 

A londoni Day for Freedomról később részletes tudósítással jelentkezünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.