Ukrán szélsőjobboldaliak verték szét romák táborát, miközben azt mondták nekik, hogy menjenek Magyarországra

A hvg.hu számolt be róla helyi sajtóhírek alapján, hogy az utóbbi hetekben Kijev környéki roma táborokra támadtak ukrán nacionalisták. A botokkal és fejszékkel a táborra rontó szélsőjobboldaliak a támadásokat videóra is vették, így lehetett látni azt is, ahogy a kijevi Holoszijivszkij parkban azt mondják az ott élő embereknek, hogy  „Miért itt nálunk, a mi erdőnkben laktok, basszátok meg? Menjetek Magyarországra”. 

A lap azt is megjegyzi, hogy a videón feltűnő, hogy a magukat ukrán nacionalistának beállító maszkos férfiak közül többen is oroszul beszéltek egymással, ahogy a videót készítő férfi is ukrán akcentussal beszélt oroszul.  A Nemzeti Milícia nevű alakulatot a szélsőjobboldali Azov Zászlóalj veteránjai hozták létre, még június elején intéztek ultimátumot a romákhoz Facebookon, hogy hagyják el a Kijev-környék erdőben felvert táboraikat, különben elkergetik őket onnan. 

A helyszínen megjelent a rendőrség is, de nem akadályozták meg, hogy a férfiak számos tárgyat tönkretegyenek. (via RFEFL)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.