Macron a focimániás Orbánnak magyarázott Szentpéterváron, miközben a francia válogatott a vb döntőjébe jutott

futball
2018 július 11., 08:10
comments 148

Többen is megírták, hogy Orbán Viktor és a gaboni elnök Recep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásáról egyenesen Oroszországba repült a foci-vb elődöntőjére. Az AP fotójáról az is kiderül, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia államfő a díszpáholyban váltott néhány szót a keddi, Szentpéterváron megrendezett mérkőzésen, amin Franciaország 1:0-ra legyőzve Belgiumot a döntőbe jutott. A képen a francia elnök épp vidáman magyaráz a focimániás miniszterelnöknek, miközben a csapata döntőbe jut, a magyar válogatott pedig történelmi mélyponton van.

photo_camera Fotó: Frank Augstein/AP

Annak ellenére, hogy Orbán Viktornak a megtakarításaiból aligha jönne ki egy ilyen utazás, és hogy a díszpáholy alapján közszereplőnek kijáró fogadtatásban részesült, Orbán ezt a kis szakmai kirándulást minden jel szerint magánútként kezelte, ugyanis hiába kérdeztük többször is Havasi Bertalant az útról, választ nem kaptunk. Úgy tudjuk, hogy Orbán a vasárnapi, moszkvai döntőn is tiszteletét teszi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.