Macron a focimániás Orbánnak magyarázott Szentpéterváron, miközben a francia válogatott a vb döntőjébe jutott

2018 július 11., szerda 8:10
152

Többen is megírták, hogy Orbán Viktor és a gaboni elnök Recep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásáról egyenesen Oroszországba repült a foci-vb elődöntőjére. Az AP fotójáról az is kiderül, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia államfő a díszpáholyban váltott néhány szót a keddi, Szentpéterváron megrendezett mérkőzésen, amin Franciaország 1:0-ra legyőzve Belgiumot a döntőbe jutott. A képen a francia elnök épp vidáman magyaráz a focimániás miniszterelnöknek, miközben a csapata döntőbe jut, a magyar válogatott pedig történelmi mélyponton van.

Fotó: Frank Augstein/AP

Annak ellenére, hogy Orbán Viktornak a megtakarításaiból aligha jönne ki egy ilyen utazás, és hogy a díszpáholy alapján közszereplőnek kijáró fogadtatásban részesült, Orbán ezt a kis szakmai kirándulást minden jel szerint magánútként kezelte, ugyanis hiába kérdeztük többször is Havasi Bertalant az útról, választ nem kaptunk. Úgy tudjuk, hogy Orbán a vasárnapi, moszkvai döntőn is tiszteletét teszi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt