Majka: Az Alma együttes gitárosa több tudatmódosítót használ, mint én

ZENE
2018 augusztus 24., 07:06
comments 269

Majka 50 perces videóinterjút adott az Indexnek a Curtisszel történő szakításáról. Az Index az egészet vágatlanul töltötte fel, Majka ugyanis csak így ment bele az interjúba. Majka Szegeden egy koncerten mondta el, hogy elválnak az útjaik Curtisszel, aki a drogfogyasztás miatt mára olyan állapotba került, hogy nem lehet vele együtt dolgozni. Curtis erre csütörtökön reagált, azt mondta, mindenkinek megvan a saját drogja.

Majka az Indexnek azt mondja, nem tudja, hogy a zenésztársa mire érti ezt, ő ugyanis nem fogyaszt kábítószert.

„Az Alma együttes gitárosa több tudatmódosítót használ, mint én.”

Persze ő is drogozott fiatalon, sokféle kábítószert kipróbált, de főleg könnyűdrogokat fogyasztott, speedet, füvet, hasist, ecstasyt, de egy év után rájött, hogy ez annyira megváltoztatja a személyiségét, hogy le kell tennie. Ma már röviditalt sem fogyaszt, néha borozik esténként, és elszív egy cigit.

Számított arra, hogy lesz valamilyen reakció Curtis részről, de arra nem, hogy társa meg fog haragudni a zenekarra, amiért Majkáék úgy döntöttek, nem zenélnek vele együtt többé.

Arra a kérdésre, hogy miért csak most szakít Curtisszel a drog miatt, és miért nem akkor, mikor kiderült, hogy zenésztársa verte a barátnőjét, Majka azt mondta, nem igaz, hogy Curtis verte a párját, csak egyszer adott neki egy pofont. Majka szerint ez a kapcsolat az oka mindennek, és a párkapcsolati krízisek miatt indult el a drog felé is a zenésztársa.

„Messze a legtehetségesebb, legjobb lelkű és legérzékenyebb csávó, akivel én valaha dolgoztam.”

Majka azt mondta, az elején leültek Curtisszel, és mondták neki, hogy ezt nem lehet csinálni, rengeteg áldozatot hoztak érte, de nem lehetett visszafordítani Curtist a kokain útjáról. Próbálták rehabra küldeni, Majka elvitte társát Csernus Imréhez isAz viszont, hogy Curtis már a közös munkájukat veszélyeztette, nem fért bele.

A közönségnek sokszor hazudnia kellett a zenekarnak, azt mondták, Curtisnek hasmenése van, nem ért oda a koncertre vagy rosszul lett.

Egy idő után azonban már máshonnan is elkezdtek jönni a hírek Curtis tartozásairól, majd szép lassan munkakapcsolattá devalválódott a korábbi barátság. Az utóbbi időben az is súlyosbította a helyzetet, hogy a szintén velük zenélő Kollányi Zsuzsi teherbe esett, Majka pedig egyedül nem bírta a koncerteket.

3 éve egy kistarcsai bulin Curtis drogozott és ivott is, a szövegeket sem tudta, ezért 25 perccel hamarabb abba kellett hagyni a koncertet.

Majka szerint azok akik most utálkoznak, azok ezeket nem látták. maximum elolvastak pár perc alatt egy posztot a történtekről.

A SZIN-en Curtis már úgy nézett ki a backstage-ben, hogy abból Majka szerint biztosan újságcikk lett volna akkor is, ha nem történik meg a szakítás. Elmondta, ő volt az is, aki a mentőt kihívta a fesztiválra Curtishez.

A teljes interjút az Indexen lehet megnézni, már ha épp betölt a csodálatos Indavideo, a világ talán legjobb videómegosztója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.