Csak hét percet kapott Orbán Viktor

2018 szeptember 7., péntek 5:43
532

Amikor Magyarországról vitáznak az Európai Parlament plenáris ülésén, olyankor Orbán Viktor rendszeresen személyesen is megjelenik, és érvel kormánya mellett. 2011 óta számos ilyen alkalom volt, és eddig mindig elég tág teret kapott mondandójának kifejtésére.

Jellemzően a vita elején 20 percig beszélhetett, és a viták végén is reagálhatott a felszólalásokra. Orbán most is bejelentkezett, hogy szeretne jövő kedden felszólalni a Sargentini-jelentésről szóló vitán. Szerdán arról szavaznak az EP-ben, hogy megindítsák-e a Magyarország elleni eljárást a jogállamiság rendszerszintű leépülése miatt.

Mivel Orbán nem EP-képviselő, ezért felszólalásait előre engedélyeztetnie kell az EP napirendjét összeállító testülettel, az elnökök értekezletével. E csoportban az EP frakcióinak az elnökei vannak.

A testület most először erősen korlátozta Orbán felszólalásának idejét. Megadták ugyan a lehetőséget a magyar miniszterelnökre a beszédre, de ezúttal csak hét percet kapott, és ahhoz sem járultak hozzá, hogy a vita végén válaszolhasson.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt