Lázár: Ma is kísértet járja be Európát, és kis sértettek járják be Európát, akik feljelentik a saját hazájukat

POLITIKA
2018 október 23., 16:07
comments 226

Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, fideszes parlamenti kévpiselő október 23-án a saját városa, Hódmezővásárhely helyett inkább Makón mondta el az 1956-os forradalom évfordulóján tartott beszédét.

Annak, aki nem ér rá megnézni a teljes felvételt, két részletet emelnénk ki:

1. „Ma is kísértet járja be Európát, és bizony ma is kis sértettek járják be Európát, akik feljelentik a saját hazájukat.”

Lázár, aki Karl Marxot idézte, arra gondolt, hogy ellenzéki képviselők megszavazták a Sargentini-jelentést. Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz szerint ez miért hazaárulás, itt írtunk.

2. „Ha valaki egy győztes országban vesztes várossá tesz egy települést, az meggyőződésem szerint áruló.”

Itt valószínűleg Márki-Zay Péter polgármesterre utalt. Korábban kiderült, hogy Lázár sajtósa arra kérte a helyi fideszes képviselőket, hogy akárcsak addig, ezután se nyilatkozzanak a sajtónak, még pozitív témákban sem, nehogy úgy tűnjön, hogy Hódmezővásárhely működik, mert azt nem szeretnék. A hódmezővásárhelyi Fidesz folyamatosan hisztizik Márki-Zay Péter miatt, de időközi választást nem akarnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt