Ungár Péter: Molnár Zsoltnak és Hiller Istvánnak helye lehet a Fidesz utáni politikában is

POLITIKA
2018 október 31., 09:22
comments 189

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője interjút adott a HVG-nek, amiben kifejtette: „Nem lehet mindent a Fideszre fogni, a médiatúlsúlyra, az egyenlőtlen választási rendszerre, a csalásokra.”

photo_camera Az Ungár Péterről egy hónapja írt véleménycikkünk itt olvasható. Fotó: Botos Tamás/444

Azt mondta, az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után nem lehet mindent ugyanúgy csinálni, „ha így folytatjuk, a jövő tavaszi uniós választáson ismét elvernek bennünket”, márpedig az egy tisztán listás szavazás lesz, nem lehet majd a fideszes választási rendszer torzító hatásaira hivatkozni.

Azt is mondta, hogy ha a következő önkormányzati választáson le akarják váltani a Fideszt, „a Jobbikkal elengedhetetlen a koordináció”, hosszú távon pedig „a választót meglehetősen frusztráló ellenzéki pártstruktúrát le kell tisztítani”. Szerinte addig a Fidesz a kétharmad közelében marad, amíg az ellenzék nem tudja megmondani, ki lenne a miniszterelnök, ha nyernének.

Ungár Péter néhány MSZP-s politikust is dicsért, szerinte például a szombathelyi szocialista Nemény András, illetve Molnár Zsolt és Hiller István azok, „akiknek helyük lehet a Fidesz utáni politikában is”.

Hiller Istvánt egyébként Orbán Viktor is nagyra tartja, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke pedig az, akire Botka László utalt, amikor az ellenzékben lévő fideszes ügynökökről beszélve lemondott a miniszterelnök-jelöltségről.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP-ben vizsgálatot kezdeményeztek Ungár Péter ellen azért, mert közös cégben ül a Mészáros Lőrinc-közeli Takarékbankkal, azt mondta: nem akarja eladni a tulajdonrészét a BIF-ben csak azért, mert Mészáros Lőrinc is feltűnt a cég közelében.

Korábban még úgy nyilatkozott: „Folyamatosan gondolkozom a helyzetről, amit ez a vagyontárgy jelent.”

Szerinte átlátható, miből van vagyona, és „belső politikai helyezkedések miatt” támadják őt a párton belül. Az etikai bizottsági vizsgálatról szóló kérdésre azt mondta: magától nem távozik a pártból. „Édesanyám fia vagyok, harcolok a végsőkig” – mondta. A párton kívüli kritikusairól pedig azt mondta: „Nekik nem tudok olyat csinálni, hogy ne Schmidt Mária fia legyek.” (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.