Itt a legújabb nemzeti konzultáció: ön szerint jár a kétharmados védelem a gyermekeiket nevelő családoknak?

politika
2018 november 05., 08:35
comments 718

Hétfőn a Magyar Időkben hozták nyilvánosságra a kormány legújabb konzultációs ívét, melyben arra kérik a tisztelt választópolgárokat, mondják el véleményüket arról, mit tehetne értük a kormány családvédelmi ügyekben. A válaszokat december 21-ig várják postai úton és az interneten, de ha olyan óriási érdeklődés lesz, mint az korábban más nemzeti konzultáció esetében már tapasztalható volt, egyáltalán nem kizárt, hogy ezt a határidőt kitolják, nehogy valaki lemaradjon a párbeszéd lehetőségéről. 

A kormány abban bízik, hogy ha a válaszok esetleg úgy alakulnak, ahogy ők szeretnék, akkor az akár üzenet is lehet Brüsszel számára (azaz nem kell befogadni senkit Európába, hanem több gyereket kell szülni). A kérdéssort Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be, a kérdőíveket tartalmazó leveleket már a hét elején elkezdik postázni. A kérdőívet és a válaszborítékot tartalmazó levelet nyolcmillió címzettnek, minden nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak postázzák. Ahogy azt megszokhattuk, ezt a kampányt is közpénzből finanszírozott, óriási médiakampány vezeti majd fel.

A kérdőívben a következő témákban lehet véleményt nyilvánítani:

 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni? 
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?
 • Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak védenie kell? 
 • Egyetért-e Ön azzal az alapértékkel, miszerint a gyermekeknek joguk van anyához és apához?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeiket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak? 

Lehet szavazni! 

photo_camera Fotó: kormany.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt