Gulyás Gergelyt megkérdezték, ki adott felhatalmazást a Gruevszkit furikázó diplomatáknak, de nem volt hajlandó mondani semmit

POLITIKA
2018 november 17., 17:41
comments 344

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tarlós István főpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót a kormány és a főváros között kötött megállapodásról.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. október 25-én.
photo_camera Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. október 25-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Itt kérdezte az RTL Gulyás Gergelyt a macedón igazságszolgáltatás elől Magyarországra szökött Nikola Gruevszki volt macedón kormányfővel kapcsolatban. Azt akarták megtudni, hogy ki adott felhatalmazást a diplomatáknak, hogy Albániából Budapestre hozzák Gruevszkit. Gulyás azt mondta, semmi új információt nem tud elmondani a kormányinfón elhangzottakhoz képest. (Arra a felvetésre, hogy ez Budapestinfo, az újságíró azt mondta, igen, Gruevszki Budapesten van.)

Gulyás elismételte, hogy „egy külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a volt macedón miniszterelnök”, és menekültügyi eljárás folyik. Az újságíró szólt, hogy amikor Gruevszkit utaztatták, még nem folyt eljárás, de Gulyás erre is csak annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig semmilyen információt nem ad. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.