Gulyás Gergelyt megkérdezték, ki adott felhatalmazást a Gruevszkit furikázó diplomatáknak, de nem volt hajlandó mondani semmit

2018 november 17., szombat 17:41
348

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tarlós István főpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót a kormány és a főváros között kötött megállapodásról.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. október 25-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Itt kérdezte az RTL Gulyás Gergelyt a macedón igazságszolgáltatás elől Magyarországra szökött Nikola Gruevszki volt macedón kormányfővel kapcsolatban. Azt akarták megtudni, hogy ki adott felhatalmazást a diplomatáknak, hogy Albániából Budapestre hozzák Gruevszkit. Gulyás azt mondta, semmi új információt nem tud elmondani a kormányinfón elhangzottakhoz képest. (Arra a felvetésre, hogy ez Budapestinfo, az újságíró azt mondta, igen, Gruevszki Budapesten van.)

Gulyás elismételte, hogy „egy külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a volt macedón miniszterelnök”, és menekültügyi eljárás folyik. Az újságíró szólt, hogy amikor Gruevszkit utaztatták, még nem folyt eljárás, de Gulyás erre is csak annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig semmilyen információt nem ad. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt