Az Audi szakszervezete tiltakozik a túlórakeret növelését engedő törvénymódosítás ellen

Több 444 videó?
Szeretném

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményben tiltakozik a túlórakeret növelését engedő törvénymódosító javaslat ellen – írja a Kisalföld.

Mérnökök az Audi ingolstadti gyárában 2016. december 15-én.Fotó: Andreas Gebert/dpa/AFP

A szakszervezet Nein, danke 2.0! című közleménye a lap szerint arra utal, hogy tavaly áprilisban már előkerült egy javaslat, ami szintén 400 órára növelte volna a lehetséges túlórák számát, de akkor a kormánypártban is többen tiltakoztak ellene, így lekerült a napirendről. A 8450 tagú szakszervezet mostani közleménye így szól:

„Az Audi Hungaria Független Szakszervezet 2017-ben egyszer már elmondta a véleményét a munkaidőt érintő, drasztikus változtatás bevezetéséről. Lassan mondjuk, hogy végre mindenki megértse: nálunk nem lesz 36 hónapos munkaidőkeret! Nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket. Nem hagyjuk, hogy kollégáinkat még jobban elszakítsák a családjaiktól, nem akarunk a mostaninál nagyobb kiszolgáltatottságot, a tervezett módosítás nem harmonizál az Európai Unió értékrendjével és az Európai Parlament és Tanács irányelveivel sem. A Kollektív Szerződésünkben elért eredményeinket megvédjük minden erőnkkel és nem vagyunk hajlandóak ebben a témában még tárgyalni sem!”