Egyelőre nem lesz parkolóház a budapesti repülőtéren

Tbg
közlekedés
2018 december 11., 11:25
comments 131

Váratlanul visszavonta az építéséi engedélyét Budapest Főváros Kormányhivatala  annak a hatszintes parkolóháznak, amely már a megvalósulás fázisába lépett, és 2020-ra 2500 parkolóhelyes kapacitást ígért. A beruházás magántőkéből, 13 milliárd forintért valósult volna meg.

A döntést nem indokolta a kormányhivatal, írja az Index.

A lap ugyanakkor emlékeztet arra, a parkolóház helye ütötte volna az új reptéri vasúti összeköttetés terveit, annak egyik állomására épült volna, erről a Közlekedő Tömeg cikkezett.

A repülőtér elérésének javítása régóta esedékes, ám az elmúlt négy évitzedben egyik koncepciót sem sikerült kivitelezni. A legújabb elképzelés szerint, erre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő 2016 áprilisában írt tervezési tendert, nagyvasúti összeköttetést kapna a reptér oly módon, hogy a leaágazó vonal visszaágazik a fő vasúti vonalba, így a reptéri tranzit vidéki nagyvárosokból is elérhető lenne, továbbá a budapesti elővárosi közlekedést is segítené a fejlesztést. Az engedélyes tervek 2017 szeptemberében elkészültek.

Hogy miért most derült ki, hogy a két terv üti egymást, rejtély, hiszen mindkét projektről évek óta szó van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.