Gruevszki az Anker közben sétálgatott

ÉLET
2018 december 11., 17:51
comments 194

A Guardian budapesti tudósítója, Dan Nolan a Twitter-oldalán osztott meg egy képet, amin az elítélt volt macedón miniszterelnök, a Magyarországon menedékjogot kapott Nikola Gruevszki látható az V. kerületi Anker közben:   

link Forrás

Gruevszki egy hónapja szökött át Magyarországra, és folyamodott menekültstátuszhoz azok után, hogy hazájában börtönbüntetésre ítélték sikkasztás és hivatali visszaélés miatt. 

Szökésében a magyar diplomácia is tevékenyen részt vett: a német közmédia szerint nem csak Albániából történt beutaztatását szervezte meg a magyar állam, de Macedóniából történt kimenekítésében is segédkezett

A Miniszterelnökség elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesült. A volt macedón kormányfő nagyjából egy hét alatt megkapta a menekültstátuszt Magyarországon. Az Európai Parlament ugyan megszavazta, hogy a magyar kormány adja ki az elítélt miniszterelnököt, de ezt Orbán Viktor kormánya elutasította. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.