Videotéka: 10 éves a Milyen Feri? A szilveszteri!

videotéka
2018 december 31., 21:13
comments 82

Videotéka sorozatunk rendhagyó kiadása következik, amiben az Index.hu-n 10 évvel ezelőtt, 2008-ban induló szilveszteri trilógiát ajánljuk. Illetve ajánlom magunkat.

Milyen Feri 1.

A sorozat első részében egy akkoriban nagy szeretettel űzött szokásunkat örökítettük meg, aminek a lényege az volt, hogy a bulizás közben váratlan komolysággal értelmetlen kérdésekkel fordultunk egymáshoz.

 Kimostad a kádat? Hol van a sál? Megjött az Ancsa? 

Majd vígan és persze trágárul lecsaptunk a gyanútlan visszakérdezőre. A végső forgatókönyvet barátaimmal, Német Tamással, és Kiss Dáviddal 2008. december 30-án hajnalban írtuk a Dandár Gyógyfürdő 38 °C hőfokú medencéjében, és még aznap fel is vettük. Tekintsék meg az egyetlen jancsó-snittben rögzített etűdöt!

link Forrás

Milyen Feri 2.

A második részben a szilveszteri házibulik legidegesítőbb figuráit mutattuk be:

Úgy mint az önjelölt ápolónő, aki a vécén okádók szakszervezeti képviseletét látja el, a pénzbehajtó, aki a buli költségeit próbálja mindenkin bevasalni, az önkéntes dj, aki mindig a legrosszabbkor állítja le a zenét és a többi gyogyós, akik valahogy minden privát mulatságban felbukkannak.  

link Forrás

Készítették: Kasza Emese, Kiss Dávid, Sajó Bella, Varga Cecília, Tbg, Avar Tamás, Német Tamás, Galambosi Dániel, Botos Tamás, Ács Dániel

Milyen Feri 3. 

A záró epizód a sokaknak ismerő bulizás „hová menjünk” és „várjuk meg őt is” típusú halálát vázolja fel. A félresikerült szilvesztert, amikor a találkozó ponton való várakozással, bemelegítéssel, bázisdemokratikus döntésképtelenséggel annyira elszalad az idő, hogy a társaságot végül a Nyugati téri Gomba alatt éri az éjfél. 

Ráadásul amíg a szerencsétlenkedő banda próbálja eldönteni, hogy merre induljon a menet, sorban mindenkinél csúnyán beütnek a cuccok

A végeredmény egy tragikomikusan elbaszott, korai delíriumba fulladt szilveszter, amin már a szuperhős, Cicaman sem tud segíteni:

link Forrás

Készítették: Illés Etele, Sajó Bella, Kóbor Johanna, Iván Róbert, Bakró-Nagy Ferenc, Német Tamás, Galambosi Dániel, Botos Tamás, Ács Dániel 

A Videotéka korábbi adásai:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.