Három idei bemutatóban is látható lesz Kulka János

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár tavaly márciusban arról szóltak a hírek, hogy 2016-os agyvérzése után Kulka nem hosszabbít szerződést a Katona József Színházzal, és visszavonul a színészettől, novemberben kiderült, hogy Kulka János színpadi visszatérése a Trafóban lesz január végén, a Dollár Papa Gyermekei nevű remek független társulat Árvácskájában. 

Most egy másik fiatalokból álló, innovatív társulat, a Trojka Színházi Társulás is bejelentette, hogy sikerült megnyerniük a beszédterápián részt vevő színészt maguknak: 

egy Csehov-adaptációban, a Cseresznyéskertben játssza a darab szerint 87 éves inast, Firszt.

Kulka próbálFotó: Bokor Krisztián/Trojka Színházi Társulás

A társulat állandó tagjai mellett Gryllus Dorka is fellép, aki a Félvilágban játszott Kulkával. A darab rendezője, Soós Attila a Blikknek (!) nyilatkozta, hogy régi vágya teljesült azzal, hogy Kulkát rendezheti. „Két csodálatos vacsora után, amelyek során megismerkedett a társulatunk tagjaival, lett bizonyos, hogy kíváncsiságunk egymás iránt kölcsönös.”

Külön érdekesség, hogy a helyszín az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet körterme lesz - ez az intézmény az, amelyet érthetetlen módon vidékre akar költöztetni a kormány.

Ezt március 9-én és 10-én játsszák, júliusban pedig a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadára lép majd Kulka, ahol a Molière-féle Don Juanban kap szintén nem túl sok szöveggel járó, de fontos szerepet: ő lesz a parancsnok szobra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.