Lemondott az ápolóotthon igazgatója, miután egy tíz éve kómában levő páciensük gyermeket hozott világra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lemondott vezérigazgatói posztjáról Bill Timmons, a Hacienda HealthCare vezérigazgatója. A cég egy, az arizonai Phoenixhez közeli ápolóotthonában december 29-én egy páciens gyermeket hozott világra. Egy olyan páciens, aki már egy évtizede vegetatív kómában van, vagyis bizonyosan szexuális erőszak áldozatául esett.

A hírekben azonosítatlan páciens december 29-én adott életet gyermekének. A CBS phoenixi adója, a KPHO-TV egy meg nem nevezett informátora úgy tudja, hogy az ápolói nem is tudták, hogy a nő terhes. "Nekem azt mesélték, hogy nyögdelni kezdett, nekik meg fogalmuk se volt, hogy mi lehet a baja. A stábból senki se tudta, hogy terhes, mígnem beindult a szülés.

Az ügyben folyik a nyomozás, ezért a rendőrség nem is kívánt részleteket nyilvánosságra hozni.

A BBC beszámolója szerint a vizsgálatok során más visszásságokra is fény derült. A New York Times beszámolója szerint nem tartották tiszteletben a gondozottak magánéletét, például a fürdetésekkor. Azóta új, szigorúbb szabályokat vezettek be az otthonban, a férfi munkatársak például azóta minden esetben csak egy munkatársnőjük társaságában léphetnek be a nő páciensek szobájába. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.