A pókerfüggő, aki úgy lett úrrá a szenvedélyén, hogy játékban maradt, de a nyereményt elosztogatja

Egy kanadai buddhista pókerjátékos legújabb nyereményét is, több mint 600 ezer dollárt, jótékonysági célra ajánlott fel, írja a Guardian a PokerNews.com alapján.

Scott Wellenbach harmadik helyen végzett az éves PokerStars Championship Bahamas pókerversenyen, ezzel pedig 671.240 dollárt, majdnem 188 millió forintot nyert. Az összeget - ahogy az utóbbi években rendszeresen - jótékonykodásra fordítja. Korábban nepáli, tibeti buddhistákat támogatott a nyert összegből.

A videón az utolsó játszmája látható:

A Guardian összeállításából kiderül, hogy a 67 éves Wellenbachnak sikerült összeegyeztetnie a pókert a buddhizmussal, bár ez egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen a belső nyugalom erősen meg tud borulni, amikor az osztás során kijön egy színsor (straight flush).

Wellenbach interjúiból kiderült, hogy tisztában van azzal, hogy a szerencsejáték  nem túl etikus, ezért döntött úgy, hogy a maga részéről azzal racionalizálja saját szenvedélyét, hogy marad a játékban, de az elnyert összeget nem a pókerbe forgatja vissza.

„A pénzed legnagyobb részét olyan emberektől nyered, akik túlságosan részegek, függők, mazochisztikusak vagy tanulatlanok ahhoz, hogy győzzenek - és ez mindannyiunkra igaz. Ezt a feszültséget érzem én is, tehát hogy ilyen körülmények között nyerünk pénzt. Én azzal próbáltam a szenvedélyemet racionalizálni, hogy a pénzt elosztogatom.”

Wellenbach abból él a kanadai Halifaxban (Nova Scotia), hogy tud szanszkritül, és vallásos szövegeket fordít. Naponta egy órát meditál, és pókerezni nem jár el otthonról, csak akkor megy terembe, ha - mint most is - online selejtezőkön bejut a fináléba. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.