A pókerfüggő, aki úgy lett úrrá a szenvedélyén, hogy játékban maradt, de a nyereményt elosztogatja

Tbg
játék
2019 január 20., 14:56

Egy kanadai buddhista pókerjátékos legújabb nyereményét is, több mint 600 ezer dollárt, jótékonysági célra ajánlott fel, írja a Guardian a PokerNews.com alapján.

Scott Wellenbach harmadik helyen végzett az éves PokerStars Championship Bahamas pókerversenyen, ezzel pedig 671.240 dollárt, majdnem 188 millió forintot nyert. Az összeget - ahogy az utóbbi években rendszeresen - jótékonykodásra fordítja. Korábban nepáli, tibeti buddhistákat támogatott a nyert összegből.

A videón az utolsó játszmája látható:

link Forrás

A Guardian összeállításából kiderül, hogy a 67 éves Wellenbachnak sikerült összeegyeztetnie a pókert a buddhizmussal, bár ez egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen a belső nyugalom erősen meg tud borulni, amikor az osztás során kijön egy színsor (straight flush).

Wellenbach interjúiból kiderült, hogy tisztában van azzal, hogy a szerencsejáték  nem túl etikus, ezért döntött úgy, hogy a maga részéről azzal racionalizálja saját szenvedélyét, hogy marad a játékban, de az elnyert összeget nem a pókerbe forgatja vissza.

„A pénzed legnagyobb részét olyan emberektől nyered, akik túlságosan részegek, függők, mazochisztikusak vagy tanulatlanok ahhoz, hogy győzzenek - és ez mindannyiunkra igaz. Ezt a feszültséget érzem én is, tehát hogy ilyen körülmények között nyerünk pénzt. Én azzal próbáltam a szenvedélyemet racionalizálni, hogy a pénzt elosztogatom.”

Wellenbach abból él a kanadai Halifaxban (Nova Scotia), hogy tud szanszkritül, és vallásos szövegeket fordít. Naponta egy órát meditál, és pókerezni nem jár el otthonról, csak akkor megy terembe, ha - mint most is - online selejtezőkön bejut a fináléba. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.