Az MSZP egyik ügyvédje védi Nagy Blankát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hivatalosan is  Litresits András, az MSZP egyik jogi képviselője látja el Nagy Blanka védelmét - ezt a szocialista párt közölte az MTI-vel hétfőn.

A kiskunfélegyházi diáklány azzal vont magára a kormánymédia nagyágyúinak össztüzét, hogy még decemberben egy tüntetésen beszólt a Fidesznek. Ezután Bayer Zsolt leprolizta, Bencsik András leribancozta, a Ripost, a Figyelő, a Lokál és az Origo pedig arról írt, hogy rosszul tanul, sokat hiányzik, és valószínűleg nem fog tudni leérettségizni. A gimnazista lány története ma reggel már a brit Guardianba is bekerült.

Nagy Blanka a tanulmányi eredményéit firtató cikkek után jelentette be, hogy jogi lépéseket tesz.

A lány új, MSZP-s ügyvédje, Litresits András képviselte Ujhelyi István MSZP-s EP kéviselőt is a Médiahatóság elleni perben, amit a Tények egyik adása miatt indítottak, és amit meg is nyertek egy héttel ezelőtt.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.