Whistleblovereket védő francia sztárügyvédet fogadott a hekker, aki focisták szennyeseit teregeti

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Budapesten őrizetbe vették a portugál Rui Pintót. A portugál hatóságok azért kérték a magyar rendőrség közreműködését, mert a hekker az ellene felhozott vádak szerint feltört több száz ímélcímet, és megszerzett több ezer magánbeszélgetést. A portugál nyomozók szerint Pinto volt az, aki korábban több sztárfocista adóügyeit is a nyilvánosság elé tárta, és vezető európai futballklubokra nézve is terhelő információkat tett közzé. A vádak szerint Pinto ellopta a portugál Benfica focicsapat belső levelezését is.

A magyar hatóságok kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását, és eztán dől majd el, Magyarország kiadja-e a férfit Portugáliának, vagy esetleg Franciaországba szállítják. A nemzetközi sportsajtó egy része tudni véli, hogy Pinto egyezséget kötött a francia ügyészséggel, és vállalta, hogy terhelő információkat ad át az ügyészségnek olyan nagy európai focicsapatokról is, mint a Paris Saint-Germain vagy a Manchester City. A hekker francia ügyvédje William Bourdon, aki többek között Julian Assange-ot és Edward Snowdent is védte. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.