Szellőztetni itt lehetetlen - ha beköszönt a tél, a völgyet beteríti a szmog

  • Évente 8-10 ezer ember korai halálához vezet a légszennyezettség Magyarországon. Telente különösen rossz szokott lenni a levegő, az egyik leginkább érintett terület pedig az Északkelet-Magyarországon fekvő Sajó-völgy.
  • Putnoktól Sajószentpéteren át Miskolcig a szálló por mennyisége rendszeresen átlépi az egészségügyi határértékeket.
  • A helyiek közül sokan fulladoznak, köhögnek. Van, aki arra panaszkodik, hogy a rákos megbetegedések aránya átlagon felüli az ismeretségi körében. De hideg időben látni is a falvak fölött a szürke ködöt.
  • Az okokat keresve ördögi kör bontakozott ki: szegények, akik befűtenek akár a PET-palackkal is, csak hogy ne fagyjanak meg; bánya, amely olcsón adja az alacsony minőségű szenet, mondván, jobb az, mintha a helyiek szeméttel fűtenének; önkormányzatok, amelyeknek nem jár elég szociális tűzifa, így kénytelenek szintén szenet osztani a rászorulóknak; és települések, amelyeken megállás nélkül robognak keresztül a kamionok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.