1,1 millió dollárért kelt el egy laptop, amin 6 vírus is fut

Egy művészeti projekt (The Persistence of Chaos) részeként Guo O Dong kínai internetes művész és egy New York-i kiberbiztonsági cég, a Deep Instinct megfertőzött egy Samsung netbookot hat hírhedt vírussal (WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig és DarkTequila), amik összesen több milliárd dollárnyi kárt okoztak.

A WannaCry zsarolóvírus, ami 300 dollárnyi Bitcoin fejében oldja fel a titkosított adatok titkosítását.Gif: Youtube

Ez a számítógép most 1,1 millió dollárért kelt el egy aukción. A laptopot azért az internetről lekapcsolták, biztos, ami biztos.

A kínai művész 2014-ben a „HiPSTER ON A LEASH” nevű akciójával került a hírekbe, és nem is árult zsákbamacskát: Brooklynt járta Segway-jel, amit egy hipster vezetett pórázon. (Vice)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.