1,1 millió dollárért kelt el egy laptop, amin 6 vírus is fut

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy művészeti projekt (The Persistence of Chaos) részeként Guo O Dong kínai internetes művész és egy New York-i kiberbiztonsági cég, a Deep Instinct megfertőzött egy Samsung netbookot hat hírhedt vírussal (WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig és DarkTequila), amik összesen több milliárd dollárnyi kárt okoztak.

A WannaCry zsarolóvírus, ami 300 dollárnyi Bitcoin fejében oldja fel a titkosított adatok titkosítását.Gif: Youtube

Ez a számítógép most 1,1 millió dollárért kelt el egy aukción. A laptopot azért az internetről lekapcsolták, biztos, ami biztos.

A kínai művész 2014-ben a „HiPSTER ON A LEASH” nevű akciójával került a hírekbe, és nem is árult zsákbamacskát: Brooklynt járta Segway-jel, amit egy hipster vezetett pórázon. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.