Szegényektől kunyerálnak, közben elképesztő luxusban élnek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2019 június 10., hétfő 14:03
411
  • Az Egyesült Államokban népszerűek a tévéprédikátorok, akik keresztény csatornákon buzdítják a híveket adományozásra. Cserébe isteni gondviselést ígérnek.
  • Ezek a prédikátorok szokszor Ferrarikkal és saját magánrepülőkkel járnak, luxusházakban élnek.
  • A kaliforniai Larry elmesélte a BBC-nek, hogyan adta szinte minden pénzét ilyen prédikátoroknak, miközben tönkrement az élete.
  • Egy texasi keresztény alapítvány felvette a harcot az anyagi jólétet hirdető gyülekezetekkel szemben, hogy aztán kiderüljön: az amerikai törvények értelmében ezek az emberek szinte érinthetetlenek.

Todd Coontz prédikátornak bejáratott és jól működő rutinja van: megjelenik a tévé képernyőjén öltönyben, előhúz egy Bibliát és ráveszi a nézőket, hogy adományozzanak pénzt. “Ne késlekedjenek” - mondja nyugodtan, empatikusan. A műsora késő éjszaka fut keresztény csatornákon, így a nézői leginkább olyan emberek, akiknek a pénzügyi tudatossága minimális, viszont kétségbe vannak esve. “Isten úgy tekint rám, mint egy pénzügyi közvetítőre” - mondta egyszer Coontz mélyen a kamerába nézve.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt