Ejtették a vádat az orosz újságíró ellen, akit kábítószerrel való üzérkedéssel vádoltak meg

külföld
2019 június 11., 13:24
comments 51

Ejtették a vádat a kábítószerrel való üzérkedéssel megvádolt orosz újságíró, Ivan Golunov ellen – közölte az Interfax hírügynökség Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszterre hivatkozva. A miniszter az ellenzéki Meduza munkatársa elleni vádat megalapozatlannak nevezte. Az újságírót a nap folyamán el fogják engedni házi őrizetéből.

photo_camera Fotó: Vaszilij Makszimov/AFP

Golunovot pénteken vette őrizetbe és bántalmazta a moszkvai rendőrség, azt állítva, hogy a hátizsákjában és a lakásán kábítószert találtak. Az ügy széles körű felháborodást váltott ki Oroszországban, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a hatóságok hamis vád alapján próbálták meg elhallgattatni az újságírót, aki cikkeiben gátlástalan uzsorásokról és egy, a temetkezési ágazatra rátelepedő szervezetről írt. Még a putyinista médiában is kiálltak Golunov mellett.

Az utóbbi hetekben a orosz hatalom bekeményített, az első szabad orosz napilaptól, a Kommerszanttól távozni kényszerült a teljes politikarovat. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.