Ejtették a vádat az orosz újságíró ellen, akit kábítószerrel való üzérkedéssel vádoltak meg

2019 június 11., kedd 13:24
52

Ejtették a vádat a kábítószerrel való üzérkedéssel megvádolt orosz újságíró, Ivan Golunov ellen – közölte az Interfax hírügynökség Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszterre hivatkozva. A miniszter az ellenzéki Meduza munkatársa elleni vádat megalapozatlannak nevezte. Az újságírót a nap folyamán el fogják engedni házi őrizetéből.

Fotó: Vaszilij Makszimov/AFP

Golunovot pénteken vette őrizetbe és bántalmazta a moszkvai rendőrség, azt állítva, hogy a hátizsákjában és a lakásán kábítószert találtak. Az ügy széles körű felháborodást váltott ki Oroszországban, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a hatóságok hamis vád alapján próbálták meg elhallgattatni az újságírót, aki cikkeiben gátlástalan uzsorásokról és egy, a temetkezési ágazatra rátelepedő szervezetről írt. Még a putyinista médiában is kiálltak Golunov mellett.

Az utóbbi hetekben a orosz hatalom bekeményített, az első szabad orosz napilaptól, a Kommerszanttól távozni kényszerült a teljes politikarovat. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt