Szombathely fideszes alpolgármestere megsértődött, hogy félreállították

Koczka TiborFotó: Vágvölgyi Bálint / Nyugat.hu - a Nyugat.hu engedélyével

"Hende Csaba először a Fidesz többségét, majd magát a Fideszt veri szét" - jelentette ki Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere, miután eldőlt, hogy őt nem indítják az őszi önkormányzati választásokon.

Szombathelyen az év elején vette át a hatalmat az ellenzék a közgyűlésben, amikor az addig a Fideszt támogató független alpolgármester, Molnár Miklós is csatlakozott az összeállt ellenzékhez, amelynek így már többsége lett a városi közgyűlésben. Koczka erre utalhatott, amikor a többség szétverésével vádolta Hende Csabát, a város parlamenti képviselőjét, a Fidesz helyi elnökét.

Hende amúgy maga is félreállítottnak érezheti magát, legalábbis nem volt jelen, amikor szerdán Kósa Lajos országos kampányfőnök bemutatta a Fidesz új polgármester-jelöltjét, Balázsy Pétert.

Koczka leginkább azt nehezményezi, hogy teljesen kihagyták a döntésből, még csak azzal se keresték, hogy közöljék, nem fogják indítani semmilyen posztért. De már korábban is voltak összetűzései a helyi Fidesszel: pár hete nyilvánosan kritizálta a helyi fideszes lapot, a Szombathelyi Hírlapot, melynek tartalma szerinte "fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől". Nem is szavazta meg, hogy a lap a város nevét használhassa a jövőben is.

Koczka komolyan is árthat a Fidesznek, ha a párt ellenében is elindul a választáson, mivel ő főleg a Fidesztől vehet el szavazatokat. Hogy elindul-e, azt egyelőre még csak lebegteti. Mint Ungár Péter helyi lapjának, az ugytudjuk.hu-nak mondta, most arra koncentrál, hogy megbízatása hátralevő idejében a lehető legjobban végezze munkáját. (Via Index, Nyugat.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.