Putyin az Éjszakai Farkasokkal motorozott a Krímben

külföld
2019 augusztus 10., 18:18
comments 249

Felköszöntötte a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából.

photo_camera Fotó: Alekszej Druzsinyin/Szputnyik

Putyin a kerek évfordulóról megemlékező eseményre a motorosok vezetője, Alekszandr Zaldosztanov, a „Sebész” társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett.

„Figyelemre méltó az önök hagyománya, ami összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel”

– mondta köszöntőjében az orosz elnök, aki méltatta, hogy „ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz”.

photo_camera Fotó: Alekszej Druzsinyin/Sputnik

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként pozicionáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között. Boszniába be sem engedték őket, míg Magyarországon simán parádézhattak az egyébként betiltott vörös csillagos zászlóval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.