Putyin az Éjszakai Farkasokkal motorozott a Krímben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Felköszöntötte a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából.

Fotó: Alekszej Druzsinyin/Szputnyik

Putyin a kerek évfordulóról megemlékező eseményre a motorosok vezetője, Alekszandr Zaldosztanov, a „Sebész” társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett.

„Figyelemre méltó az önök hagyománya, ami összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel”

– mondta köszöntőjében az orosz elnök, aki méltatta, hogy „ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz”.

Fotó: Alekszej Druzsinyin/Sputnik

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként pozicionáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között. Boszniába be sem engedték őket, míg Magyarországon simán parádézhattak az egyébként betiltott vörös csillagos zászlóval.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.