Újabb szakaszához érkezett a 4-6-os villamos méltán népszerű felújítása

közlekedés
2019 augusztus 20., 09:31
comments 202
Utasok érkeznek villamossal a 4-es és 6-os villamos felújítás alatt álló megállójához a Corvin-negyednél 2019. június 17-én
photo_camera Utasok érkeznek villamossal a 4-es és 6-os villamos felújítás alatt álló megállójához a Corvin-negyednél 2019. június 17-én Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szerdától megváltozik a nagykörúti villamospótlás rendje - közölte BKK. A Combinók 2006-os forgalomba állása óta csak néhány év volt, amikor sikerült megúszni a felújítást. Ami idén is 40 fokos pótlóbuszokkal és közlekedési káosszal járt.

Most jön a következő ütem: 

  • szerda hajnali 4 órától augusztus 31-én hajnali 4 óráig a 4-es és a 6-os villamos csak a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik. 
  • Augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától pedig másnap éjfélig a teljes nagykörúti villamosvonalon pótlóbusz jár majd. 
  • Augusztus 31-én hajnali négy óráig a nagykörúti vonal északi szakaszán, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz jár 4-6 jelzéssel. A pótlójárat a Nyugati pályaudvari buszvégállomásról, a 91-es busz felszállóhelyéről indul, a Jászai Mari téren pedig a 9-es busz megállójában lehet felszállni rá.

A 4-es és a 6-os villamos pályájának felújításáról a Budapesti Közlekedési Központ azt közölte, hogy június közepe óta a Práter utca és a Goldmann György tér között, valamint a Széna tér és a Török utca között mintegy kétezer méteres szakaszon cserélte a BKV a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra az elhasználódott sínpályát. 

A két villamos szeptember 2-ától, vagyis az iskolakezdéstől újra a teljes vonalon közlekedik - írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.