A létező legmagasabb szintű trollkodás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magához képest is sziporkázott Vlagyimir Putyin orosz elnök egy ankarai csúcstalálkozón, amin Törökország, Irán és Oroszország vezetői találkoztak, hogy egyeztessenek a szíriai válságról. 

A Reuters szerint maga a találkozó nem volt túl sikeres, mert a jelenlévők közt maradtak fontos nézeteltérések az Iszlám Állam elleni küzdelmet illetően, de az esemény nem is erről maradt emlékezetes. 

Hanem arról a néhány másodpercről, amiben Putyin hamiskás mosollyal szája szegletében arról beszélt, hogy az erőszak akkor és csak akkor megengedett, ha valaki saját népét, és hazáját igyekszik megvédeni. 

És hogy Szaúd-Arábiának is ideje alaposan bevásárolnia az orosz S-400-as légvédelmi rendszerből, abból az S-400-as légvédelmi rendszerből, amit egyébként két ádáz ellenségük, a teremben helyet foglaló Törökország és Irán már nagy kedvvel használnak. 

A videó csúcspontja egyértelműen a végén jön el, amikor Hassan Rouhani iráni és Recep Tayyip Erdogan török elnök egy képen rötyögnek. Előttük Mohammad Zarif iráni külügyminiszter bír alig magával.

(Rijád - és az Egyesült Államok - Teheránt vádolja a szaúdi tankerhajókat ért támadás, és a hétvégi, olajterminálokat sújtó dróntámadások miatt, és nemzetközi összefogást sürget Iránnal szemben. Törökország és Szaúd-Arábia viszonya különösen a Hasogdzsi-gyilkosság óta feszült.)