Durranhat a pezsgő Felcsúton, már lehet gratulálni a nagy győzelemhez

POLITIKA
2019 október 13., 04:28
comments 100

A hivatalos bejelentésre estig várni kell, aki nem szereti a szpoilerezést, az ne olvasson tovább, de van egy jó hírünk azoknak, akiknek szól az alábbi üzenet. 

link Forrás

Megvan, sikerült a felcsúti csoda.  

Mindenkire számítottak ehhez, de íme a csapat, ami megvalósította az álmokat Felcsútért, a szeretett otthonért. A Fidesz-KDNP 6+1 képviselője: 

Pont annyian vannak, se kevesebben, se többen, amennyi a megszerezhető önkormányzati mandátum Felcsúton. Az 1 527 felcsúti szavazópolgárnak így aztán nem kellett sokáig a tollat rágva gondolkodni azon, kiket húzzanak be a listán. Mert más pártnak/szervezetnek nincs jelöltje. 

Miután egyetlen érvényes szavazat elég ahhoz, hogy az egyedüli polgármesterjelölt megkapja az ötéves mandátumot, jár a gratuláció Mészáros László Istvánnak, aki tavaly Mészáros László Jánost győzte le időközi választáson, miután Mészáros Lőrinc lemondott a polgármesteri posztról. 

Az a tavaly augusztusi választás azzal, hogy a Kétfarkú elindított egy Mészárost a poszt-Mészáros Mészáros ellen, kisebb káoszt okozott Felcsúton, húsz rendőr is majdnem kevés volt, hogy egy kátyúzást kézben tartsanak, és a kocsmafalat is megszentségtelenítették, de aztán gyorsan fehérre mázolták, gondosan meghagyva a lepusztult vakolatot. 

Ilyen volt.
photo_camera Tavaly egy napig ez volt a kocsma falán.  Fotó: MKKP

Az új Mészáros az akkori, igen szép, 89,01 százalékos győzelmet tudta fokozni, mostanra már 100 százalékos lett a támogatottsága. Ez korábban még Mészáros Lőrincnek sem sikerült (az előd Mészáros L. 2011-ben 63 százalékot tudott csak felmutatni az időközin, amikor először polgármesternek választották, 2014-ben is csak 82 százalékot, amikor újrázott, hiába a sokminden Felcsútért, ki is szállt tavaly). Ilyen tempójú növekedést látva, mint amit Mészáros L(ászló) produkált, ki tudja, hol vannak határai.

link Forrás

És ugyanígy 100 százalék áll majd a többi fideszes jelölt neve mellett is, akiknek szintén nem volt ellenfelük, így folytatni tudják a folytatást. 

Nemcsak Felcsúton lehet már győztes hirdetni, hanem - hacsak nem lakatolták le a szavazóhelyiségek ajtaját - további 912 településen is. A települések majdnem 30 százalékában egyetlen polgármesterjelölt van. Nekik elég elsétálni a szavazókörig, behúzni magukra az ikszet és már mindenféle kockázat nélkül szervezhetik az eredményvárós ökörsütést. 

Nemcsak kistelepülésekről van szó. Még tízezresnél nagyobb városokból is több van, ahol nincs alternatíva. A NER jövőjét megvillantó Dabast már bemutattuk, ahol a felcsúti modell van, vagyis csak kormánypárti polgármesterre és képviselőjelöltekre lehet szavazni, csak a város pont tízszer akkora, mint a Pancho dácsának otthon adó Felcsút. 

Kiskőrősön Domonyi László (Fidesz-KDNP) 2006 óta vezeti a várost, újabb öt évig még biztosan lesz erre lehetősége. 

Tiszakécskén 2014-ben váltotta a várost 16 évig vezető, de megyei kormánymegbízottnak előléptetett fideszes Kovács Ernőt párttársa, Tóth János, aki annak idején még focistaként került a városba. Öt éve még volt MSZP-s és jobbikos ellenfele a fideszes polgármesterjelöltnek, most már nincs.

Monoron a polgármesteri székért az eddigi fideszes alpolgármester, Darázsi Kálmán szállt ringbe, de nem talált ott kihívót. Öt éve még volt DK-s és jobbikos polgármesterjelölt is. 

link Forrás

2010 óta vezeti Hajdúnánást Szolláth Tibor, és szerez most újabb ötéves mandátumot. 2014-ben még négyen versenyeztek, most már csak ő indult. Nemrég átadott egy PI-víz kutat, amit nem fogadott egyöntetű lelkesedés.

link Forrás

Öt éve 83 százalékkal nyert a fideszes Bóka István Balatonfüreden, most meglesz a 100 százalék. 2002 óta vezeti a várost, 2024-ig most meghosszabbodik a mandátuma. 

Tabányi Pál 2010-ben hiába a Maglódi Polgári Kör jelöltjeként indult, kapott egy FIDESZ-KDNP-s kihívót. Legyőzte, 2014-ben már a kormánypártok támogatásával  - nyert a baloldali pártok és egy független jelölttel szemben. Mostanra elfogytak az ellenfelei a maglódi polgármesternek. 

link Forrás

Mohácson az MSZP-s Csorbai Ferenc fog győzni, miután elhunyt a város eddigi fideszes polgármestere, a mostani választásra is bejelentkezett Szekó József. Az ellenzék egy része is arra kérte Csorbait, hogy a kialakult helyzetben lépjen vissza, ne nyerjen ellenfél nélkül, de Csorbai ezt nem tette meg. Azt mondta, ha kevesen szavaznak rá, akkor nem foglalja el a hivatalt, de nem pontosította, mennyi a kevés. 

A Zala megyei Lakhegyen és Balatonszepezden az egy polgármesterjelölt sem jött össze. Lakhegyen még képviselőjelöltnek sem jelentkezett senki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.