Márki-Zay a Borkai-botrányról: Nagyon szeretném, ha a magyar közvélemény érzékenyebben reagálna ezekre

POLITIKA
2019 október 13., 12:16

Hódmezővásárhelyen különösebb hatása nem lesz a Borkai-ügynek Márki-Zay Péter szerint. A polgármester a 444-nek azt mondta, felháborító ugyan a győri fideszes polgármester botránya, „de hát már annyi mindenen felháborodtunk”.

„Eddig is tudtuk, hogy egy fideszes oligarcha, az tud kastélyt építeni, ha akar. Tudtuk, hogy vannak luxusautóik, nem tudni milyen pénzből. Tudtuk, hogy őket nem fogja elszámoltatni a rendszer, és Polt Péter akkor sem fog vizsgálatot indítani, ha az OLAF bejelenti, hogy korrupciógyanús volt valamilyen közbeszerzés.

Ehhez képest az, hogy most már narkóznak is, vagy luxusprostituáltakkal, magánrepülővel az Adriára utaznak, az azoknak, akik eddig is kritikusak voltak a rendszerrel, akik valódi keresztény alapokon ítélik meg a politikát, azoknak eddig is nyilvánvaló volt, nekik nagy forrongást ez az ügy nem okoz.

Hogy ebből nem lett egy őszödi beszéd, és nem lett zavargás, és nem fordul át gyökeresen az önkormányzati választás sorsa, az elsősorban annak köszönhető, hogy az ellenzéknek nincs médiája, nincs már igazi független média, nagyon sok fideszes választóhoz el sem jut ez a hír.”

Igaz, a polgármester szerint a Borkai-botrány magánéleti jellege, a szex és a drog, mint hívószavak olyan fideszes választókhoz is eljuttathatták ezt az ügyet, akiktől egyébként a Fidesz számára kínos botrányokat távolt tudja tartani a kormányzati pórázon tartott médiabirodalom.

„Nagyon szeretném, ha a mostanra sajnos nagyon immúnissá vált magyar közvélemény érzékenyebben reagálna ezekre az ügyekre, de úgy látom, hogy jelenleg nem ez a helyzet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.